Dovolenka na ostrove Mallorca

Dovolenka Mallorca, Sa Calobra

Dovolenka na ostrove Mallorca. Postrehy a odporúčania ako vybrať dovolenku na Mallorce tak, aby splnila Vaše očakávania. Aktuálne ponuky dovolenky na Mallorke.

Mallorca je vyhľadávaným cieľom na dovolenku pri mori pre turistov všetkých európskych krajín a všetkých vekových generácií. Preto je veľmi dôležitým prvkom pri zakúpení dovolenky na Mallorce výber strediska poskytujúceho možnosti, akými si ju želáte stráviť.

 

 

Mallorca vie mnoho návštevníkov očariť, avšak pre niektorých býva jej prvá návšteva aj poslednou. Ak chcete prežiť dovolenku podľa svojich predstáv a zaradiť sa medzi prvú skupinu dovolenkárov, prečítajte v nasledujúcich riadkoch zopár našich postrehov a odporúčaní ako si dobre vybrať dovolenku na Mallorke.

Dovolenka Mallorca – top ponuky z nášho portálu od slovenských cestovných kancelárií:

Dovolenka Mallorca

First minute Mallorca

Last minute Mallorca

Mallorca all inclusive


Čo Vám odporúčame si všimnúť pred objednaním zájazdu na Mallorcu a ktoré stredisko si pre dovolenku na Mallorce vybrať:

Ak chcete relax, kľud a romantiku odporúčame východné pobrežie ostrova. Najkrajšie pláže s nádhernými zátokami uprostred vápencových útesov nájdete práve tu. Ak Vás omrzí hlavná pláž pri hoteli, krátkou prechádzkou určite objavíte aj v najväčšej sezóne zátoku s minimálnym počtom turistov a pocitom súkromia. I s dokonalou atmosférou pre romantickú dovolenku. Odporúčame strediská Cala d Or, Cala Ferrera, Cala Barca, Cala Mondragó, Cala Mandia, či Portocolom. Veľký výber atrakcií na spestrenie dovolenky tu však nehľadajte. Ak chcete spoznať viac, navrhujeme prenájom auta. Jeden fakultatívny výlet zakúpený u CK Vás možno vyjde viac ako požičanie auta na celý týždeň.


Vyhľadajte z ďalších ponúk služieb pre dovolenku na Mallorce:

Ak vyhľadávate dlhé pláže s tieňom borovíc, plytké more vhodné i pre rodinnú dovolenku, sever ostrova a oblasť Alcúdie je pre Vás to pravé. Nájdete tu vynikajúce služby s dostatkom možností na spestrenie dovolenky priamo v stredisku.

Pre dovolenku strávenú zábavou do skorých ranných hodín na niektorej z početných diskoték, či pubov, odporúčame strediská v okolí hlavného mesta Palmy a to najmä Magaluff, Palmanova, El Arenal, či Can Pastilla. Pamätajte si ale, že sú to hlavné centrá zábavy hlučnej anglickej a nemeckej mládeže a na nočný kľud pri zakúpení menej ako 5* hotela zabudnite.

Ak nie je Vašou prioritou luxusné ubytovanie v najmodernejšom hoteli a hľadáte dovolenku za dobrú cenu s dostatkom služieb, skúste stredisko Santa Ponca alebo Paguera. Sú to tradičné stredomorské letoviská na južnom pobreží Mallorky. Svojou pohodovou atmosférou určite uspokoja nielen staršie páry ale i rodiny s deťmi požadujúce plytké a pokojné more.

Tieto odporúčania platia pre hlavnú dovolenkovú sezónu. Mimo nej vládne vo všetkých strediskách pokoj a pravá stredomorská atmosféra.

V jarných a jesenných mesiacoch je Mallorca top destináciou najmä pre cykloturistiku. Nájdete tu stovky kilometrov značených a bezpečných cyklociest a požičovne naozaj kvalitných bicyklov v každom stredisku.

Mallorca má takmer dokonalú infraštruktúru, neobávajte sa dlhšej vzdialenosti od letiska. Takmer všade sa dostanete maximálne do 60, výnimočne do 90 minút.

V prípade prenájmu auta pre dovolenkárov z oblasti Palmy a južného pobrežia, vieme odporučiť návštevu nádherných zátok v tejto časti Mallorky. Absolútne romantické, bez hotelov, bez výstavby s malými, ale nádhernými pieskovými plážami medzi skalami a tyrkysovou vodou. Jedna z nich je i pre milovníkov naturizmu. Ak navštívite východné pobrežie, taktiež máme pre Vás zaujímavé tipy kde sa okúpať a sme si istí, že Mallorca zostane Vašim obľúbeným miestom pre letnú dovolenku pri mori. Aby sa z týchto miest nestal predmet masového záujmu všetkých návštevníkov Mallorky, mapky nezverejňujeme, ale zašleme na požiadanie klientom, ktorý si u nás zakúpia dovolenku.

Pridaj komentár