Dovolenka Malaga a okolie

Pláže a pobrežie Malagy
Prečo dovolenkovať práve v okolí Malagy? Vďaka pohoriu Sierra Nevada, zabraňujúcemu vnikaniu vlhkého atlantického vzduchu k pobrežiu, je Malaga jedným z najteplejších miest v Európe. Dovolenka práve tu, ako i na celom pobreží Costa del Sol, preto ponúka ročne až 325 bezoblačných dní.

Malaga je hlavným turistickým centrom vyhľadávaného dovolenkového letoviska Costa del Sol. Ponúka skĺbenie histórie, výborného kúpania na množstve pláží, neobmedzené množstvo zábavy a dovolenkových atrakcií. A práve na tie sa zameriame v našich radách a tipoch, keďže väčšina z Vás cestuje na dovolenku najmä za relaxom, oddychom, užiť si zábavy a zabudnúť na všedné starosti.

 

 

Náš tip ako lacno na dovolenku do Malagy:

Dovolenka v Malage sa dá absolvovať aj bez cestovnej kancelárie a za veľmi výhodnú cenu. Priame lety z Bratislavy sú k dispozícii od začiatku apríla do konca októbra, vždy v stredu a nedeľu. Stačí si online zakúpiť letenky do Malagy a ubytovanie v kvalitných, klimatizovaných, plne vybavených apartmánoch a štúdiách, umiestnených v 1.línii priamo pri mori. Nachádzajú sa 8 km od letiska v stredisku Torremolinos. K dispozícii je Vám zdarma spiatočný transfer z/na letisko v Malage. Samozrejmosťou je kompletne zariadená kuchynka, chladnička, bezplatné využívanie wi-fi pripojenia aj na izbe, bazén, či možnosť komunikácie v slovenskom jazyku.

 

Naše ponuky zájazdov pre dovolenku v Malage a okolí:

Dovolenky Costa del Sol
Dovolenky Andalúzia
Last minute Andalúzia
Dovolenky Costa del Sol cez české CK
Dovolenka Malaga, Costa del Sol cez rakúske CK z Viedne týždeň od 359€

 

Zopár našich tipov, čo doporučujeme navštíviť počas letnej dovolenky v Malage:

 

Aqualand Torremolinos

Približne iba 10 minút od centra Malagy si môžete dovolenku spestriť v najväčšom vodnom parku na pobreží Costa del Sol, ležiaci na rozlohe viac ako 70.000 metrov štvorcových. V susedstve nájdete i zaujímavý Torremolinos Crocodile Park, kde ako názov hovorí, môžete pozorovať rôzne druhy krokodílov a jedinečnú show niekoľkokrát denne. Ďalší kvalitný Aquapark v okolí Malagy nájdete v stredisku Mijas. Výhodou jeho návštevy je možnosť prehliadky krásnej ZOO Fuengirola v jeho susedstve.

Tivoli World

Je najväčším zábavným parkom v okolí Malagy i na celej Costa del Sol. Ponúka skvelé adrenalínové atrakcie a celodenný program pre spestrenie Vašej dovolenky. Zábava v ňom je určená pre všetky vekové kategórie a pre tých najmenších je tu samostatná časť s názvom Tivolandia. Zábavný park Tivoli World sa nachádza v Arroyo da le Miel v Benalmadena.

Benalmadena Cable Car

Lanovka na vrchol Monte Calamorro sa nachádza hneď vedľa parku Tivoli World, Poskytne Vám úžasný výhľad na pobrežie Costa del Sol, pohorie Sierra Nevada a za dobrej viditeľnosti aj na Gibraltár a africké pobrežie. V cene lístka je i výstava dravých vtákov či jazda na koni alebo somárovi. Do lanovky môžete zobrať so sebou i bicykel a cestou dolu si vychutnať prírodu a fantastický výhľad na okolie Malagy

Selwo Marina

obraz fauny a flóry Južnej Ameriky ako na dlani. Delfíny, tulene, tučniaky ale i tropická džungľa na jednom mieste. Nemusíte dovolenkovať na opačnom konci sveta, pozorujte podmorský život i tropickú Amazóniu v južnom Španielsku, iba 20 minút z Malagy, v stredisku Benalmadena.

Selwo Adventure Park

O niečo ďalej cca 85 km z Malagy, v blízkosti letoviska Estepona sa nachádza jedinečný, prírodný safari park Selwo. Nájdete tu viac ako 2000 zvierat z celého sveta žijúcich v relatívnej slobode a voľných výbehoch. Prehliadku môžete absolvovať v džípoch ako na pravom safari i pešo pomocou bezpečných chodníkov. Uvidíte zvieratá ako slony, levy, tigre, žirafy takmer ako na dovolenke na skutočnom safari. Park ponúka i nocľahy v jednej z dvoch dedín. Môžete si tak užiť zvuky nočnej džungle, v africkom štýle zariadených, okrúhlych a komfortne vybavených bungalovoch.

Biopak Fuengirola

ak je predchádzajúci park pre Vás ďaleko, v stredisku Fuengirola, necelých 30 minút od Malagy, doporučujeme návštevu Bioparku Fuengirola. Exotický Madagaskar priamo v Európe, najväčšia koncentrácia zvierat, obrovské baobaby. Ale i biele tigre, orangutani či gorily. V júli a auguste možnosť nočných návštev až do polnoci so zvukmi pravej Afriky…

Natura Aventura

Chcete počas dovolenky zvýšíť hladinu adrenalínu? Približne 65 km od Malagy, 7 km od Marbelly, v meste San Pedro de la Alcantara sa nachádza Natura Aventura park. Nájdete tu dobrodružné aktivity pre všetky vekové kategórie, paintball, rapelling dolu kaňonom, jazdu na kajaku i horolezectvo. Ponúka taktiež možnosť nocovania a nočných zážitkov.

Rady ako ušetriť alebo užite si dovolenku v Malage a neplaťte viac:

Väčšina atrakcií ponúka rôzne balíky a zľavy. Preto si vždy preštudujte cenník a zvážte zakúpenie balíka na 2-3 atrakcie za zvýhodnenú cenu. Napríklad oba Selwo parky + lanovku navštívite spolu za 37€ dospelý a 27€ dieťa.

Ako sa k spomínaným atrakciám dostať? Záleží na tom, koľko ich chcete navštíviť. Ak Vám postačuje na spestrenie dovolenky v Malage jedna, neváhajte, kontaktujte recepciu na hotely alebo delegáta CK a výlet si objednajte priamo u nich. Ak však chcete stihnúť viac a významne ušetriť, určite doporučujeme prenájom auta s vyzdvihnutím hneď po prílete na letisku v Malage. Ceny začínajú už na cca 15€ za deň.

Ak máte času viac, výborným riešením je i vlaková doprava. Kvalitná a lacná rychlodráha spája centrum Malagy, letisko a strediská Torremolinos, Benalmadena a Fuengirola v 20 minútových intervaloch od 6-24,00 hodiny.

Pozrite aj:

Naše rady a tipy čo sa oplatí vidieť a ponuky dovolenky v Andalúzii