Dovolenka v Andalúzii

Zopár našich rád a tipov, aby dovolenka v Andalúzii,  jednom z najkrajších kútov Španielska, splnila Vaše očakávania. Aktuálny prehľad ponúk pre dovolenku v Andalúzii či už súkromne alebo s cestovnou kanceláriou.

Andalúzia je doposiaľ slovenskými dovolenkármi pomerne málo navštevovanou destináciou. Tí, najmä z dôvodu veľmi slabej ponuky a propagácie tuzemských cestovných kancelárií, často preferujú dovolenku v tradičnejších prímorských letoviskách. Ak však hľadáte nielen plážovú dovolenku, ale i spoznávanie množstva unikátnych historických pamiatok, rozmanitých zábavných parkov, gurmánskych zážitkov, skvelého vína či golfu, dovolenka v Andalúzii je jedným z Vašich najlepších rozhodnutí. Prečo nevyskúšať niečo nové, neopozerané a skutočne atraktívne?

 

 

Náš tip: Lacná dovolenka v Andalúzii bez cestovnej kancelárie:

Ak nechcete platiť viac, dovolenka v Andalúzii sa oplatí i na vlastnú päsť vďaka priamemu leteckému spojeniu Bratislavy a Viedne s Malagou. Lety sú uskutočňované viac krát týždenne od konca marca do konca októbra. Stačí si iba zakúpiť letenky na našom portáli a vybrať z ponúk ubytovania.

 

Naše rady ako si dobre vybrať alebo pre koho je dovolenka v Andalúzii najvhodnejšia:

  • Pre pôžitkárov. Vynikajúce gurmánske zážitky zažijete v tradičných domácich reštauráciách. Či už pri skvelej večeri alebo pri jednoduchom tapas Vám ich spestria i vynikajúce vínka z najznámejšej španielskej oblasti Rioja.
  • Pre milovníkov zábavy a dlhých večerov. V Andalúzii je nuda zakázaná. Ak ste čo i len trošku aktívny, môžete vyberať z neskutočného výberu atrakcií, pamiatok, zábavných parkov a večer stráviť na nejakej z množstva diskoték, pubov, či predstavení flamenca
  • Pre vyznávačov surfingu a kitesurfingu. V západnej časti Andalúzie, pri chladnejšom Atlantickom oceáne, na pobreží Costa de la Luz, si vychutnajte práve tu svoju vlnu.
  • Pre rodiny s deťmi. Pobrežie východnej Andalúzie, Costa del Sol a Costa Almeria, ponúkajú široké bezpečné pieskové pláže s pozvoľným vstupom do mora.
  • Pre hráčov golfu. Veď synonymom pre Costa del Sol je Costa del Golf. Viac ako kvalitných 50 ihrísk robí z tohoto pobrežia mekku golfu a práve my máme pre Vás rezervované časy vo väčšine klubov. Kontaktujte nás!
  • Ak túžite po poznávaní. Dovolenka v Andalúzii bez návštevy niektorých z množstva prírodných, architektonických či historických pamätihodností sa snáď ani nedá absolvovať.

 

Výber top ponúk dovolenky v Andalúzii na našom portáli

Na našom portáli nájdete kompletnú ponuku zájazdov do Andalúzie od slovenských, českých a rakúskych cestovných kancelárií. Tu sú naše najlacnejšie ponuky:

Dovolenka Andalúzia z Bratislavy a Košíc
Dovolenka na Costa del Sol
Dovolenka v Andalúzii cez české CK
Last minute Andalúzia
Dovolenka Malaga, Costa del Sol cez rakúske CK z Viedne týždeň od 329€

 

Na dovolenku v Andalúzii necestujte ak:

  • Je za Vašou predstavou kvalitne strávenej dovolenky iba pobyt na pláži a veľkovýkrmňa v podobe all inclusive hotelov. Potom je v podstate jedno kde ju prežijete. I to v Andalúzii síce nájdete, avšak tvrdíme, že na Vašu škodu a určite nie za super cenu.
  • Požadujete plážový servis v cene. Treba mať na pamäti, že nielen v Andalúzii, ale aj v celom Španielsku sú všetky pláže verejné. Preto je nemožné nájsť hotel s plážovým servisom v cene dovolenky. Lehátka a slnečníky sú vždy za poplatok u miestneho playera za mrzký poplatok 15-18€. Zato však môžete slobodne navštíviť viac ako 150 km pláží tiahnúcich sa od Gibraltaru až po Costa Almeria.

 

Kde si vybrať dovolenku v Andalúzii:

Andalúzia je obdarená množstvom pláží, ktoré sa tiahnu takmer neprerušovane od Costa Almeria cez Costa del Sol a za Gibraltarom popri Atlantiku cez Costa de la Luz až k portugalským hraniciam. Majte však na pamäti, že paradoxne, čím severnejšie, tým teplejšie more a ustálenejšie počasie.
Ideálnym východiskovým strediskom pre aktívnu dovolenku je centrálne pobrežie Costa del Sol od mesta Nerja po Marbellu. V dobrej dostupnosti 80-150 minút, po výborných diaľniciach, sú takmer všetky hlavné turistické ciele, ako historické mestá Cordoba, Granada, Sevilla, unikátna Ronda, či britský Gibraltar.
Severne ležiaca Costa Almeria ponúka zasa najteplejšie more a je ideálna pre rodinnú dovolenku. Západné nížinaté atlantické pobrežie v oblasti Costa de la Luz je pre všetkých, ktorým nevadí chladnejšie a divokejšie more. Zároveň však chcú zažiť skutočne tú pravú Andalúziu kde sa snáď zastavil čas a zdielať ju s čo najmenším počtom turistov.

Chcete golf v Andalúzii?

Žiadny problém, vyžiadajte si:

Cenník Golf klubov
Prenájom značkového golfového vybavenia

Ceny vždy ako priamo v klube alebo i nižšie. Kontaktujte nás!

Čo zažiť a kedy ísť na dovolenku do Andalúzie:

Leto:

Od konca mája do konca októbra je v Andalúzii skutočne pravé leto. Pohoria vo vnútrozemí zabraňujú vstupu vlhkého vzduchu z Atlantiku a je tu priemerne až 325 slnečných dní v roku. Pláže preto čakajú aj na Vás. A keďže je to najzápadnejší kút nášho časového pásma, užívať kúpania si môžete vždy do neskorého večera. Deň je neuveriteľne dlhý a i keď strávite dopoludnie na pláži, následne si môžete spestriť dovolenku návštevou niektorého zo zábavných, zoo alebo aquaparkov, či delfinária. Večer si potom ešte stihnete užiť dobrý koktejl na vyhriatej pláži a vychutnať západ slnka, podľa termínu od deviatej do desiatej večer.

Zima:

Obdobie od novembra do mája je určené pre poznávanie Andalúzie a výlety po historických pamiatkach. Nájdete tu však i ideálne podmienky pre golf. Milovníci vína môžu v novembri pravidelne navštíviť výstavu najlepších vín na Vino de Malaga, športovci od decembra do apríla uvítajú lyžovanie v pohorí Sierra Nevada. A určite sa v niektorom meste počas Vašej dovolenky v Andalúzii bude konať feria i s coridou.

 

Pár našich tipov na spestrenie dovolenky v Andalúzii:

  • Trojica najznámejších a v dedičstve UNESCO zapísaných miest Sevilla, Cordoba a najmä Granada s komplexom maurských palácov a neuveriteľne udržiavaným botanickým parkom
  • Pobrežné mesto Nerja s divokým pobrežím, námestím Balcon de Europa ležiacim priamo nad morom. Cestou môžete navštíviť i unikátnu jaskyňu Cuevas de Nerja.
  • Vnútrozemská Ronda, mesto ležiace na dvoch skalných masívoch spojené starobylým mostom, jednou z najkrajších pamiatok Andalúzie. Môžete tu navštíviť i arénu na coridu so školou toreadorov.
  • Britský Gibraltar, štát na skale, s rozlohou 5km2. Okrem nádherného výhľadu na pobrežie Andalúzie a Afriky z výšky 450 metrov tu nájdete i jediné opice voľne žijúce v Európe, či ručne v skale hĺbené obranné tunely. Sporovliví by nemali vynechať duty free obchody s lacným alkoholom, parfumami alebo cigaretami. Doporučujeme auto nechať na španielskych hraniciach a najať si priamo na priechode v miestnej agentúre taxi za necelých 30€ i s bonusom – českým výkladom
  • po rokoch opäť sprístupnený chodník scénickou tiesňavou Caminito del Rey. Trek roklinou po vysutých chodníkoch poskytne top zážitky z nádherných výhľadov
  • Biopak Fuengirola, biele tigre, opice z Madagaskaru, gorily, krokodíly, stojí to určite zato. Afrika ako na dlani
  • Obdobný park zameraný na africkú faunu nájdete i pri meste Estapona. Selwo park ponúka naviac i ubytovanie v štýlových lodge. Ak chcete zažiť zvuky nočnej Afriky, bezpečne a bez dlhého cestovania, tak práve tu.
  • Zábavný park Benalmadena, toľko adrenalínových atrakcií na jednom mieste nájdete iba málokde…

Pozrite aj naše rady, tipy a ponuky pre dovolenku v Malage