Dovolenka Krabi, Thajsko

Chystáte sa na dovolenku do Thajska a premýšľate nad tým, ktorú časť tejto nádhernej krajiny navštíviť? Prijmite preto zopár našich dobrých rád a doporučení, prečo si vybrať dovolenku práve v Krabi a tak, aby splnila Vaše očakávania. Ponúkame naše tipy, čo si určite nesmiete nechať ujsť počas Vášho pobytu i prehľad aktuálnych ponúk na dovolenky v provincii Krabi.

 

 

Dôležité upozornenie

Dovolenka na Krabi je vysoko návyková, zanechá vo Vás trvalé nezabudnuteľné zážitky a túžbu kedykoľvek sa vrátiť.

Prečo dovolenkovať práve v Krabi

Oblasť Krabi patrí určite medzi najkrajšie a najmalebnejšie svetové dovolenkové destinácie. Ponúka vynikajúce biele pláže lemované neuveriteľnou scenériou tvorenou jedinečnými krasovými útvarmi zvanými mogoty. Panoramatické výhľady a výlety na okolité exotické ostrovčeky vo Vás určite zanechajú nezabudnuteľné dojmy. Provincia Krabi je vzdialená približne 850 km od Bangkoku a 120 km od známeho strediska Phuket. Široká dostupnosť pestrých, relatívne lacných a kvalitných služieb i exkluzivita tohoto miesta je atraktívnou príležitosťou pre pasívnu i aktívnu dovolenku. Na svoje si určite prídu všetci, od rodín s deťmi, plážových povaľačov po dobrodruhov, či vyznávačov extrémnych športov. Krabi i je jednou z najznámejších destinácií pre nielen pre začínajúcich, ale i aktívnych horolezcov. Tréning na tunajších skalách poskytuje veľmi dobré otestovanie svojich možností a schopností. Výrazným dôvodom pre dovolenku nielen na Krabi, ale i celom Thajsku je úžasný pocit slobody. Nikto Vám nič neprikazuje, nekontroluje, nešikanuje a i napriek tomu sa nekradne a všetko veľmi dobre funguje a to určite lepšie ako u nás doma. Stretnúť policajnú hliadku je takou vzácnosťou, že stojí minimálne za fotografiu.

Prehľad najlacnejších cien cestovných kancelárií pre dovolenku v Krabi

Objednajte si dovolenku na Krabi prostredníctvom nášho portálu:

Dovolenky Krabi od slovenských CK
Dovolenky na Krabi z Prahy

Majte ale na pamäti, že najlacnejšie však nerovná sa najlepšie.

Pár dobrých rád pre výber najlepšieho miesta pre dovolenku na Krabi:

  • Pre milovníkov relaxu a oddychu doporučujeme strediská a hotely na Klong Muang Beach, ostrovoch Koh Lanta, Phi Phi, či Koh Hai. Taktiež výbornou voľbou je i luxusný hotel Centara Grand Beach Resort stojaci na samostanej pláži obkolesenej skalami medzi strediskami Ao Nang a Railay. Pri ostrove Phi Phi treba rátať s odlivom a kúpanie počas neho je dosť obmedzené.
  • Ak túžite po romantickej dovolenke, určite sa ubytujte na suverénne najkrajšom mieste celého Krabi – Railay Bay. Ponúka tri pláže, východnú, západnú /Railay East, Railay West/ a unikátnu Phra Nang Beach s jednou z najkrajších scenérií sveta. Ak požadujete pláž s bielym pieskom priamo pred hotelom, je nutné si vybrať ubytovanie na Railay West. Railay East je podstatne ovplyvnená odlivom a využíva sa hlavne na dopravné spojenie s okolím. Avšak ak Vám nevadí prejsť sa cca 300 metrov k West, východ je dobrou voľbou a môžete výrazne ušetriť. Oblasť Railay Bay nie je dostupná po súši i keď leží na pevnine. Vždy je nutná doprava člnom buď z Ao Nang alebo z Krabi.
  • Alebo nás kontaktujte, na vybrané hotely máme exkluzívne ceny.

  • Pre dobrodruhov, športovcov, horolezcov a ďalších milovníkov adrenalínu i low-cost dovolenkárov je správnou voľbou stredisko Tonsai Bay, ležiace medzi Railay West a Ao Nang. Keďže je tu výroba elektriny zabezpečená iba generátormi, najluxusnejší hotel je na úrovni 2*. Určite však nebudete ľutovať. Dovolenka v srdci divokej prírody bez ruchu civilizácie, úžasné scenérie, exotický prales, nočné párty na pláži a kopec podobne zameraných týpkov zaručujú nezabudnuteľné zážitky.
    Edit 2016: To všetko je už bohužiaľ minulosťou. Všetko v Tonsai je zlikvidované a začína sa s výstavbou luxusného rezortu. Kto nestihol, už nestihne…
  • Pre aktívnu dovolenku s podnikaním výletov do vnútrozemia, či okolité ostrovy doporučujeme letovisko Ao Nang. Nenájdete tu až tak biely piesok, ale je vynikajúcou základňou pre cestovanie, rajom zábavy, nakupovania a dobrých reštaurácií. Ak chcete niektoré dni i oddychovať na pláži, tak jediným hotelom na nej ležiacim je Krabi Resort. Určite využitie jeho služieb iba doporučujeme. Všetky ostatné ubytovacie kapacity nemajú priamy prístup na pláž.

Kde si určite nevybrať dovolenku na Krabi:

Nedoporučujeme kvôli znečisteniu a hluku z motorových člnov severnú pláž v Ao Nangu – Noppharat Thara a oblasť okolo hlavného mesta provincie -Krabi.


Chcete pomôcť s organizovaním dovolenky na Krabi?

Ak cestujete bez cestovnej kancelárie a požadujete iba ubytovanie, u väčšiny hotelov nielen na Krabi Vám garantujeme najnižšiu cenu na trhu! Zašlite nám Vašu cenu za vybraný hotel, obratom obdržíte pre porovnanie našu. Kde doporučujeme dovolenku na Krabi? Pozrite naše foto.

Žiadosť o dovolenku na mieru
Ponuka ubytovania na Krabi od nás alebo rezervujte

Letenky online nielen na Krabi


Pár dobrých tipov, čo si nenechať na dovolenke v Krabi ujsť:

  • Tiesňavy Bor Tor a Ao Thalane s úchvatnou plavbou divokou prírodou na kajaku, pomedzi strmé vápencové mogoty, tropický prales a jaskyne. Okorenená naviac nástennými maľbami našich predkov – petroglifmy.
  • Máte dostatok odvahy a kondície? S jednými z najkvalitnejších svetových inštruktorov lezenia si môžete vyskúšať výstup na strmé mogoty. Nemusíte mať žiadne obavy i keď to tak nevyzerá, je to veľmi bezpečné. Neveríte? Skúste chvíľu pozorovať skupinky na Phra Nang alebo Tonsai.
  • Ak chcete na dovolenke predovšetkým relaxovať, minimálne jeden výlet určite musíte absolvovať. A to na Phra Nang Beach. Je jednou z najunikátnejších pláží sveta. Prírodné zastrešenie pri nepriazni počasia, neskutočný východ i západ slnka, panoráma ako zo sci-fi filmu. Každý opis by bol nedostatočný, sem treba určite ísť a vidieť na vlastné oči. A ak dôverujete svojej kondícii doporučujeme výstup na prekrásnu vyhliadku na celý Railay, vstup je chodníkom ako z inej planéty, smerom k Railay East. Pozor na zostup k lagúne, je skutočne iba pre najzdatnejších.
  • Národný park Phanom Benja s nádherným vodopádom Hua Toh. V blízkosti sa nachádza i Tiger Cave Temple, chrám na brale ku ktorému vedie 1238 strmých schodov. Odmenou za ich vyšliapanie Vám bude úžasný výhľad na celé pobrežie Krabi i okolité ostrovy. Nezabudnite na dostatok vody so sebou..
  • Prírodná rezervácia Sa Morakot s kryšťálovou lagúnou Emerald Pool a prírodným jacuzzi v horúcich prameňoch Hot Springs.
  • Ostrovy Ko Poda, Ko Tup, Koh Kai – Chicken Island sa dajú absolvovať v priebehu jednej plavby. Čakajú Vás biele pláže a počas dňa spústa ďalších dovolenkárov. Naša rada preto znie, choďte popoludní! Okrem súkromia a pohody sa Vám ukáže i Miracle Beach, pláž ktorá sa vynorí z mora iba v podvečer, počas odlivu. A zostanete na nej iba Vy, západ slnka a o 18,45 vyletujúce obrovské netopiere. Mimochodom, nie sú mäsožravé… Cestou naspäť sa môžete pristaviť pri niektorej z jaskýň, nasadiť šnorchel a sledovať fascinujúci fosforeskujúci planktón okolo svojich rúk.
  • Ostrov Ko Hong s nádhernou lagúnou uprostred je zasa určený pre dennú návštevu. Najbelejší piesok z celého Krabi, skutočná exotika, zoborožce. A ak nie na pláži, tak pri prechádzke určite naďabíte na mohutných, až 1,5 metrových jašterov. V tomto tropickom raji môžete stráviť aj noc, je možné objednať si stanovanie.
  • Pre menej náročných sú tu i tradičné dovolenkové atrakcie ako prechádzka na slonoch, štvorkolky, rafting, hadia či krokodília show a spústa ďalších lákadiel a možností ako Vám dostať do peňaženky. Záleží na Vás ako dokážete odolávať alebo si užívať…
  • Dovolenka na Krabi by nebola úplná bez potápania. Ponúka množstvo skvelých lokalít a kvalitných potápačských centier. Radíme Vám však ísť skoro ráno alebo neskôr popoludní. Počas prílivu je vo vode slabšia viditeľnosť a môže to poznačiť Váš zážitok.
  • Shell Fosil Beach – pláž skamenených mušlí je unikátom stvoreným prírodou. Milióny sladkovodných ulitníkov uhynulo pred tisíckami rokov v priebehu prírodnej katastrofy a Vy ich máte možnosť vidieť na vlastné oči.

Prečítajte si aj nasledujúce články na našom blogu:

Rady, tipy a ponuky na dovolenku v Thajsku
Doporučenia, tipy a ponuky pre dovolenku na Koh Samui

Naša posledná a dôležitá rada pri zakúpení výletov na Krabi:

Všetky výlety doporučujeme absolvovať privátne, bez spájania s inou skupinou. Bude Vás to stáť síce o pár bahtov viac, v každej miestnej agentúre Vám však výjdu v ústrety. Získate tým čas, kľud, slobodu v rozhodovaní a možnosť vychutnať si koľko zostanete na mieste, ktoré Vás zaujíma. V neposlednom rade získate i ďaleko viac informácií o danom mieste.

Pridaj komentár