Kategória: Poznávacie zájazdy

Kappadokia – dovolenka uprostred divokej tureckej Anatólie

Dovolenka Kappadokia, let balónom
Scénické skalné ihly unikátnych tvarov, jedinečné jaskynné príbytky, história podzemných miest, prechádzky údoliami ako z inej planéty, panoramatické výhľady počas letu balónom. To je turecká Kappadokia. Jeden z úžasných divov sveta vytvorených prírodou a slúžiaci tisícročia i ku prospechu ľudí.

Dovolenka Korzika, divoké hory, skvelé pláže a gurmánske zážitky

Dovolenka Korzika
Obdivujte úchvatné skalné pobrežie popretkávané zátokami s tyrkysovou vodou, preskúmajte dedinky kde sa akoby zastavil čas. Prejdite horské štíty po najkrajšej vrcholovej trase Európy. Stretnite voľne žijúce prasiatka v lesoch Hornej Korziky a ochutnajte ich premenené na skvelé pochúťky na miestnych trhoch. Spolu s vynikajúcimi syrmi a skvelým miestnym vínom. To všetko počas dovolenky na Korzike. Ponúkame Vám zopár nami overených rád a tipov čo sa určite oplatí vidieť a zažiť počas dovolenky v tejto perle Francúzska.

Jordánsko, dovolenka za zdravím, dobrodružstvom i históriou

Dovolenka v Jordánsku

Neutrálna, bezkonfliktná krajina arabského sveta, dýchajúca históriou, oplývajúca atraktívnymi prírodnými scenériami, liečivým Mŕtvym a vyhriatym Červeným morom. To je dovolenka v Jordánsku. Je jedným z atraktívnych, relatívne blízkych a dostatočne exotických cieľov pre dovolenku za oddychom, poznávaním i liečením. Ak uvažujete o návšteve tejto nádhernej a rozmanitej krajiny ponúkame Vám pár nami overených rád a tipov, čo určite vidieť a aktuálne ponuky dovolenky v Jordánsku.

Divoká Keňa, top safari sveta

Divoká Afrika a safari v buši, veľká migrácia a veľká päťka, sen mnohých cestovateľov. Keňa je jednou z mála krajín sveta, kde všetko môžete vidieť na vlastné oči. Ako si svoj sen splniť? Základnými predpokladmi sú čas, odvaha a samozrejme peniaze. Čas preto, že safari je v reálnej divočine, nie je to ZOO. Čím viac ho máte, tým viac uvidíte. Odvaha je určite nutná pre prekonanie obáv z neznámeho. Zároveň, keďže vláda i podnikatelia sú si vedomí atraktivity a jedinečnosti safari v Keni, nie je lacnou záležitosťou. Ak ste rozhodnutí cestovať, pripravili sme pre Vás zopár našich dobrých rád a skúseností, aby safari v Keni bolo jedným z Vašich top cestovateľských zážitkov.

Road trip Kanadou all inclusive, treking, rafting, rybolov

Dovolenka Kanada, outdoor, rybolov karavanom
Dovolenka v Kanade! Čo sa vám vybaví? Buď nič pre Vás alebo obrovská krajina, obmývaná tromi oceánmi, nekonečné pralesy, divočina bez civilizácie, nespočet jazier, riek a hôr, málo ľudí, veľa zveri a rýb … Keď ňou prechádzate, stovky kilometrov vpravo i vľavo žiadna ďalšia cesta ani osídlenie. Dýchajú na Vás iba „wide open spaces“ (široko otvorené priestory). Každá z 10 provincií Kanady má na ŠPZ áut nejaké moto – „priateľská“, „tvoja k objaveniu“, Britská Kolumbia má „beautiful, the best place on earth“ (nádherná, najlepšie miesto na planéte). O tom, že je to pravda sa môžete presvedčiť počas dovolenky na vlastné oči.

Dovolenka na Bali, božskom ostrove Indonézie

Bohovia, masky, slávnosti, to je dovolenka na Bali

Fantastické pieskové pláže, top lokality pre surfovanie, vynikajúce šnorchlovanie a potápanie pri koralových útesoch. Už ste plávali s korytnačkou? Videli žraloka, raju, či mantu? Práve dovolenka na Bali Vám poskytne nielen tieto úžasné exotické zážitky, ale i ďaleko viac. Unikátne hinduistické chrámy s vôňou vonných tyčiek  a neopakovateľnou atmosférou. Drzé makaky, divoké jaskyne a vodopády, panorámu ryžových polí a terás, či skvelé podmienky na golf. Pokúsime sa Vám priblížiť aspoň zopár atraktívnych miest, čo určite stoja za návštevu počas dovolenky na Bali.

Dovolenka Indonézia, exotika, poznávanie, cesty za prírodou

Dovolenka Indonézia - exotika, príroda a poznávanie

Indonézia leží v juhovýchodnej Ázii a Oceánii na rozlohe 1 904 569 km² na viac ako 17 000 ostrovoch a ostrovčekoch vulkanického pôvodu s počtom obyvateľov približne 230 miliónov. Hlavným mestom je Jakarta nachádzajúca sa na ostrove Jáva. Ak uvažujete o dovolenke v tejto exotickej krajine, bolo by hriechom stráviť ju iba na plážach. Indonézia je krajina plná zvykov, tradícii, rozmanitých kultúr, náboženstiev a priateľských ľudí. Je rozľahlou a veľmi pestrou krajinou, ponúkajúcou úchvatné tropické pláže, vynikajúce možnosti poznávania, potápania, surfovania, dažďové pralesy, fascinujúce scenérie, impozantné sopky, či množstvo osviežujúcich vodopádov.

Dovolenka Krabi, Thajsko

Chystáte sa na dovolenku do Thajska a premýšľate nad tým, ktorú časť tejto nádhernej krajiny navštíviť? Prijmite preto zopár našich dobrých rád a doporučení, prečo si vybrať dovolenku práve v Krabi a tak, aby splnila Vaše očakávania. Ponúkame naše tipy, čo si určite nesmiete nechať ujsť počas Vášho pobytu i prehľad aktuálnych ponúk na dovolenky v provincii Krabi.

Dovolenka Venezuela

Dovolenka Venezuela, národný park Canaima

Dovolenku vo Venezuele trávi väčšina návštevníkov na ostrovoch Isla Margarita, či Los Roques. Ak ste už preleteli Atlantik a Vaším hlavným cieľom je okrem kúpania i poznávanie, či zamýšlate zakúpiť si poznávací zájazd do Venezuely, radi Vám poskytneme pár  overených tipov na miesta, ktoré by ste si určite nemali nechať ujsť.

Poznávacie zájazdy

Poznávacia dovolenka

O ponukách na poznávacie zájazdy od slovenských cestovných kancelárií. Naše rady, tipy, postrehy a doporučenia ako si dobre vybrať z ponuky na poznávacie zájazdy.

Ak nie ste typ plážového dovolenkára a Vašim cieľom je poznávanie krajiny kam cestujete, určite oceníte zopár našich rád ako si dobre vybrať poznávací zájazd. Pred rozhodnutím zakúpiť si poznávací zájazd v prvom rade treba zvážiť, či je pre Vás vhodné zakúpiť ho prostredníctvom cestovnej kancelárie alebo radšej spoznávať danú krajinu samostatne. Nie každému splní organizovaná cesta to čo očakáva, takisto nie každému vyhovuje cestovať na vlastnú päsť.