Naše dobré rady a tipy pre dovolenku na Tenerife

Dovolenka Tenerife
Ostrov Tenerife, ležiaci vo vlnách Atlantiku, je celoročne prístupný pre akýkoľvek typ dovolenky. Pláže na juhu ostrova určite ocenia milovníci relaxu a slnka. Sever zasa ponúka nádhernú prírodu s celoročne jarným počasím, ideálnym pre aktívnu turistiku. Stred ostrova so sopkou Pico del Teide, šplhajúcou sa takmer k 4000 metrom, by si určite nemal nechať ujsť žiadny návštevník. Preto ak uvažujete nad dovolenkou práve na Tenerife, prinášame Vám zopár našich dobrých rád a tipov, aby dovolenka splnila Vaše očakávania.

 

 

Ako kúpiť dovolenku na Tenerife za dobrú cenu:

Priamo s odletom zo Slovenska zájazdy na Tenerife neorganizuje žiadna cestovná kancelária. Preto ak požadujete služby delegáta v rodnom jazyku, doporučujeme výber dovolenky s odletom z Viedne alebo Prahy. V prípade, že ste jazykovo vybavený a delegátske služby v inom jazyku pre Vás nie sú problém, určite využite ponuku rakúskych cestovných kancelárií. Šírkou výberu i cenovo určite nájdete tú pravú dovolenku na Tenerife.
 

Aktuálne ponuky dovolenky na Tenerife:

Dovolenka Tenerife z Prahy od českých CK

 

Kde si vybrať dovolenku na Tenerife

Južné pobrežie

Playa de la America, Costa Adeje, Costa del Silencio, Los Cristianos, sú najväčšími a najnavštevovenejšími letoviskami na Tenerife. Pre klasickú dovolenku pri mori určite doporučujeme niektoré z týchto stredísk. Dostatok kvalitných a čistých pláží, celoročné možnosti kúpania, kompletné služby všetkého druhu Vám zabezpečia skutočný relax a oddych. Keďže Tenerife svojou veľkosťou nepatrí k najväčším ostrovom, zato však k veľmi obľúbeným, je nutné rátať s tým, že cenovo najdrahšie hotely sú priamo pri pláži. Čím ďalej od pláže, tým cena dovolenky významne klesá, nie však štandard služieb.

Severné pobrežie

To je najmä stredisko Puerto de la Cruz a okolie. Dovolenku na severe doporučujeme všetkým, ktorým nevadí chladnejšie podnebie s celoročne jarným počasím. Odmenou Vám budú fascinujúce čierne vulkanické pláže s prírodnými lávovými bazénmi, večne rozkvitnutá zelená príroda, nádherné scenérie, menej turistov a najmä výrazne nižšie ceny zájazdov. Určite sa okúpete v mori i na severe, môžete si však dovolenku spríjemniť cca hodinovou jazdou po kvalitnej diaľnici aj návštevou južných pláží Tenerife.
 

Čo si nenechať ujsť počas dovolenky alebo čo určite odporúčame navštíviť na Tenerife:

V prvom rade Vám určite odporúčame prenájom auta. Dovolenkou na Tenerife bez auta sa pripravíte o množstvo atrakcií, nádherných scenérií a zážitkov. Ceny prenájmu sú mimoriadne lacné a zvyčajne začínajú už od cca 11-12€/deň. Samozrejme v závislosti od sezóny.
 

Kam teda na Tenerife vyraziť?

  • Top výletom je určite sopka Pico del Teide a priľahlý národný park Las Canadas. Vyhraďte si naň minimálne celý deň a zažite cestou úchvatné scenérie a meniacu sa prírodu Tenerife, od tropickej až po vysokohorskú, a to behom cca 50 kilometrov. V nadmorskej výške 2350 m sa pre pohodlnejších nachádza lanovka, pre aktívnych viacero ciest až ku konečnej stanici 3550 metrov nad morom. Ak by ste chceli vystúpiť až na samotný vrchol vo výške 3718 metrov, je nutné mať povolenie správy parku. Môžete ho získať vopred bezplatne cez internet na www.reservasparquesnacionales.es alebo v na mieste v Santa Cruz. Doporučenie – zabudnite na plavky a lodičky. Toto je vysokohorská turistika so všetkým, čo k tomu patrí.
  • Loro Park v Puerto de la Cruz je najväčším zvieracím parkom v Európe. Dokonalá pohoda, voľnosť zvierat a vynikajúca starostlivosť je hlavnou devízou tohto parku. O jeho atraktivite svedčí takmer 50% vracajúcich sa návštevníkov v priebehu jednej dovolenky. Uvidíte horské gorily vo svojom prirodzenom prostredí, pravých arktických tučniakov, najširšiu zbierku vtáctva, obrie korytnačky, či presklenný tunel akváriom so žralokmi, koralmi a ďalšími pestrofarebnými morskými živočíchmi. Unikátom je i jediná show v Európe s kosatkami. Stojí určite za to a garantujeme, že bude patriť k celoživotným zážitkom nielen Vašich detí, ale i Vás.
  • Siam park pri Playa de la America je najväčším vodným parkom na Tenerife. Na svoje si príde každá generácia. Doporučujeme využiť možnosť zakúpenia zľavnenej vstupenky spolu s Loro parkom.
  • Nádherná horská cesta medzi dedinkou Masca a mestečkom Buenavista. Zastavte sa, prejdite sa nádhernou prírodou, užite si neuveriteľných scenérií. Jedno z najkrajších miest nielen na Tenerife. A odvážlivejší pokračujte cestami o bod nižšie
  • Pre viac aktívnych, zameraných i na preskúmanie miest zakázaných a nepoškvrnených turizmom doporučujeme v západnej časti Tenerife krátke treky k plážam Punta de Teno, Barranco Seco, Juan Lopez a Los Carrizales. Na uvedené miesta je vstup zakázaný, značky si však nevšímajte, kontrola je skutočne minimálna. A keby náhodou, buďte bez obáv, však ste zablúdili…
  • Prírodné lávové bazény na severe, napríklad na Playa Jardin, Garachicco alebo La Matanza, skvelé kúpanie, nezabudnuteľný zážitok, ktorý nájdete iba na Tenerife
  • Pláž Las Teresitas, 7 km východne od Santa Cruz. Nenájdete tu žiadne hotely, iba kľud, pohodu a 1,5 km nádhernú romantickú pláž.
  • Plavba okolo takmer 300 metrového útesu Los Gigantes na západe Tenerife spojená s pozorovaním veľrýb a nádhernou scenériou
  • A samozrejme, pre nákupov chtivých, vedzte že nielen Tenerife ale všetky Kanárske ostrovy sú v režime Duty Free a ceny sú skutočne na špecifické druhy tovaru veľmi výhodné /alkohol, cigarety, parfémy…/

 
Chcete dovolenkovať na Kanárskych ostrovoch ale Tenerife nie je pre Vás tou správnou destináciou?

Pozrite naše ponuky všetkých dovoleniek na Kanárskych ostrovoch:

Dovolenka Kanárske ostrovy od slovenských CK
Dovolenka Kanárske ostrovy z Prahy od českých CK

 

Dôležité upozornenia pre dovolenku na Tenerife:

-V celom Španielsku sú všetky pláže verejné. Preto žiadny hotel neposkytuje plážový servis v cene. Výhodou oproti tomu však je, že môžete každú pláž navštíviť a nikto Vám to nemôže zakázať.
-Pozor na predajcov timeshare objektov. Jedná sa o veľmi agresívnu a nátlakovú formu predaja. Preto nereagujte na ponuky prezentácií spojené s rôznymi darčekmi a odmenami. Timeshare je regulérnym biznisom, určite však jeho kúpa nie je určená pre slovenské peňaženky. Ak predsa neodoláte, nebojte sa povedať nie, nedajte si vymyť mozog, zoberte si „darček“ a pošlite ich kade ľahšie. Viac pomôže ujo google a slovo timeshare.