Dovolenka na ostrove Sicília

Kamenné obydlie na Sicílii

Naše tipy a doporučenia ako si spestriť pobyt výletmi po Sicílii, aby dovolenka splnila Vaše očakávania. Aktuálne ponuky na dovolenky na Sicílii.

Talianska Sicília je vyhľadávaným cieľom na letnú dovolenku pri mori. Je to jedna z mála oblastí, kde pri pobyte nadobudnete dojem, že život neplynie tak rýchlo, ako sme zvyknutí. Je unikátnym spojením majestátnosti prírody, úzkych uličiek, historických pamiatok a úžasnej stredomorskej klímy.

 

 


Dovolenka Sicília – aktuálne ponuky na našom portáli od slovenských cestovných kancelárií

Letná dovolenka pri mori Sicília
Last minute Sicília
First minute Sicília
All inclusive Sicília

Vyhľadajte dovolenku na Sicílii aj z ponuky rakúskych CK s odletom z Viedne:

Ak chcete stráviť dovolenku na Sicílii iba vylihovaním na pláži, nasledujúce riadky radšej nečítajte. Bolo by hriechom nespoznať aspoň niečo z bohatej ponuky tohoto úžasného ostrova. Opísať všetko, čo Sicília návštevníkom ponúka, by bolo minimálne na menšiu knižku. Preto v nasledujúcich riadkoch Vám dáme aspoň zopár tipov na výlety, ktorými si môžete spestriť dovolenku na Sicílii.

V prvom rade doporučujeme požičať si na výlety po Sicílii auto. Najvýhodnejšia cena za prenájom je približne do jedného mesiaca pred odletom a to už od 230€ na týždeň. To je takmer za cenu jediného fakultatívneho výletu pre štvorčlennú rodinu, napríklad na Etnu.

Naše tipy čo nevynechať počas Vašej dovolenky na Sicílii:

Isola Bella
Jednu z 10 ocenených najkrajších pláží sveta nájdete práve na Sicílii. Leží pri rovnomennom ostrovčeku pri meste Taormina. Môžete sa slniť na nádhernej kamenistej pláži z okrúhliakov, prejsť takmer suchou nohou po úzkej šiji na ostrov, či zaplávať alebo šnorchlovať medzi malebnými skalnatými útvarmi. Nezabudnite na vhodnú obuv do vody.
Po dobrom kúpaní doporučujeme poobednú a večernú návštevu mesta Taormina.

Taormina
Historické mesto Taormina je situované na vysokom skalnom útvare. Doporučujeme auto odstaviť na záchytnom parkovisku a do samotného mesta sa za mierny poplatok dostať lanovkou. Ponúka úžasné, úzke uličky vychádzajúce z hlavnej pešej zóny s množstvom typických kaviarničiek a reštaurácií. Na jej konci sa nachádza námestie z jednou z najúžasnejších vyhliadok sveta.  Z výšky viac ako 200 metrov máte ako na dlani ostrov Isola Bella s priľahlou plážou zaradenou medzi TOP 10 pláží sveta. Najznámejšou historickou pamiatkou v Taormine je divadlo Teatro antico, vybudované v treťom storočí pred Kristom, neskôr dotvoreného Rimanmi. Pravidelne sa tu konajú predstavenia a koncerty i v dnešnej dobe.

Etna
Návšteva sopky Etna bude určite jedným z najväčších spestrení Vašej dovolenky na Sicílii. Úpätie sopky je široké takmer 50 kilometrov. Počas príjazdu budete svedkom nádherných scenérií a meniacej sa krajiny. Od úrodných sopečných svahov v nížine, cez horské pásmo s kvitnúcimi sukulentmi až po mesačnú krajinu s ohromnými lávovými poliami pred vrcholom. Tu sa nachádza i záchytné parkovisko pre návštevníkov. K desiatkam kráterov môžete pokračovať lanovkou, následne špeciálne upravenými terénnymi mikrobusmi a nakoniec s horskými vodcami. Uvidíte neskutočnú krajinu akoby z inej planéty a pochopíte ohromnú silu matky prírody. Nezabudnite na teplejšie oblečenie a kvalitnú obuv.

 Kyklopské ostrovy
Neďaleko letiska v Catanii leží mestečko Acitrezza a pri ňom unikátne skalné útvary, Kyklopské ostrovy. Ponúkajú úžasné kúpanie v kryštáľovo čistej vode, možnosť výborného šnorchlovania, či prechádzky s výstupom po skalách. Sú v krátkej vzdialenosti od pevniny, bez problémov k nim pripláva, či ich obopláva aj slabší plavec. Je to pobrežie aké nepoznáte, určite doporučujeme jeho návštevou si spestriť Vašu dovolenku na Sicílii. A nezabudnite na obuv do vody.

Dovolenka na Sicilíi

Alcantara
V druhej polovici 19. storočia, pri jednom z výbuchov sopky Etna sa roztvorila zem a vznikla unikátna roklina, ktorou preteká rieka Alcantara. Jej výška je približne 20 metrov, šírka nepresahuje 5 metrov a dĺžku má cca 5 kilometrov. Steny sú pokryté nádherne vrstveným kameňom pripomínajúcim perníkovú chalúpku. Teplota vody v ani najväčšom lete nepresahuje 14 stupňov. Vynikajúce vodné občerstvenie, nádherné výhľady, možnosť kaňoningu z nej robia veľmi atraktívne miesto na spestrenie Vašej dovolenky na Sicílii. Naša rada – vstup je možný na dvoch miestach. Prvý v smere od pobrežia je dosť nechutne spoplatnený. Neponúka okrem zvezenia výťahom takmer nič naviac za Vaše peniaze. Pokračujte preto cca 300m ďalej až po nápis Public Entry. Tu je vstup zdarma.

Nabudúce pokračovanie a niečo o unikátnych Liparských ostrovoch Vulcano, Lipari, Panarea a Stromboli.

Doporučujeme Vám dovolenku na Sicílii si naplánovať mimo prvých troch augustových týždňov. V tomto termíne čerpá väčšina talianskeho  obyvateľstva dovolenky a všade je plno. Na plážach, cestách, parkoviskách i pamätihodnostiach. Mimo nej vládne vo všetkých strediskách kľud a pravá stredomorská atmosféra.
V zimných mesiacoch je Sicília, konkrétne sopka Etna najjužnejším lyžiarskym strediskom. Dostatok snehovej pokrývky na lyžovanie býva v priemere každé tri roky. Ale kto z Vás lyžoval na sopke?

Sicília má dobrú infraštruktúru. Na všetky popísané miesta by ste sa mali dostať z oblasti Catanie do 60, výnimočne do 90 minút.

Pre Vašu súkromnú dovolenku na Sicílii si objednajte letenky z Viedne od 200€, prenajmite auto priamo na letisku a zabezpečte ubytovanie:

Ak chcete dovolenku na Sicílii stráviť predovšetkým spoznávaním, doporučujeme nami overené lacné a zároveň kvalitné ubytovanie v blízkosti veľmi dobrých nákupných možností:

Apartmány Sicília

Pridaj komentár