Road trip Kanadou all inclusive, treking, rafting, rybolov

Dovolenka Kanada, outdoor, rybolov karavanom
Dovolenka v Kanade! Čo sa vám vybaví? Buď nič pre Vás alebo obrovská krajina, obmývaná tromi oceánmi, nekonečné pralesy, divočina bez civilizácie, nespočet jazier, riek a hôr, málo ľudí, veľa zveri a rýb … Keď ňou prechádzate, stovky kilometrov vpravo i vľavo žiadna ďalšia cesta ani osídlenie. Dýchajú na Vás iba „wide open spaces“ (široko otvorené priestory). Každá z 10 provincií Kanady má na ŠPZ áut nejaké moto – „priateľská“, „tvoja k objaveniu“, Britská Kolumbia má „beautiful, the best place on earth“ (nádherná, najlepšie miesto na planéte). O tom, že je to pravda sa môžete presvedčiť počas dovolenky na vlastné oči.

Prečo si vybrať dovolenku práve v Kanade, Britskej Kolumbii

Britská Kolumbia má všetko, čo si len milovník outdooru, prírody a dobrodružstva môže priať. Na území o rozlohe polovice Európy a iba s 3,5 miliónmi obyvateľov oplýva geografickými kontrastmi nemajúcimi obdobu. Západnú hranicu tvoria tisíce kilometrov Tichého oceánu, na východe je to Alberta s fascinujúcimi Rocky Mountains (Skalisté hory). A čo je medzi nimi? Takmer všetko čo hľadáte. Ďalšie a ďalšie reťazce hôr, divočina, pralesy, nespútané rieky s hlbokými kaňonmi, tisíce malých i veľkých jazier, rozľahlé ranče s cowboys a cowgirls… A čo by asi nikto nečakal, v zrážkovom tieni pobrežných hôr, horúce, suché vnútrozemie, kde sa pestuje víno a ovocie, či polopúšte s teplotami trópov.

Čo všetko sa dá počas dovolenky v kanadskej Britskej Kolumbii podniknúť

Je toho nepreberne, príjmite aspoň zopár našich dobrých tipov:

  • Unikátny rybolov v najlepších svetových vodách. Lososy tiahnuce za rozmnožovaním do svojho rodiska, boj medzi udicou a prahistorickým jeseterom. Zážitok na celý život, určite nielen pre rybára.
  • Kanada je tiež mekkou raftingu. Nájdete tu množstvo splavných riek rôznej obtiažnosti. Pre mladých i starších, začiatočníkov i profesionálov. Bonusom a kulisou Vám budú jedinečné scenérie hôr a divokých kaňonov.
  • Lov s kamerou, či fotoaparátom. Medvede loviace lososy, belohlaví orli, oceán s veľrybami a mrožmi. Vaše vlastné Nat Geo Wild.
  • Turistika. Od prechádzok po brehu oceánu či divokými horami až po niekoľko denné putovanie panenskou divočinou, kam ľudská noha snáď ani nevkročila. Outdoor treky podľa Vášho gusta, uváženia a najmä kondície.
  • „Zbohatnúť “ môžete ryžovaním zlata na slávnych náleziskách minulosti ako Barkerville.
  • Výprava po Cowboy Country – historických rančoch, žijúcich nielen z a pre turistov. Samozrejme i osedlanie svojho tátoša so skvelou jazdou k tomu patrí.

 

Chceli by ste dovolenkovať práve v Britskej Kolumbii?

Náš kanadský partner Vám zorganizuje pestrý program presne na mieru a podľa Vašich predstáv. Vyberať môžete i z niekoľko osvedčených okruhov. Začiatok i koniec cesty je vždy v meste Vancouver.

Rybársky raj alebo od Vancouveru po Aljašku

Lov 5 druhov lososov a morského pstruha na riekach severu. Zastávky na pútavých a zaujímavých miestach (indiánske rezervácie, totemy, kaňony Fraser, tropický Thompson, Bulkley). Podľa chuti, nálady a času i viac. Záverom zavítate i do najjužnejšieho mesta Aljašky, Hyder. Ideálne obdobie pre túto dovolenku je júl až september, počet najazdených kilometrov je cca 3500.

Cesta od mora k oblohe s rybolovom

Rybolov 4 druhov lososov a bieleho

jesetera na riekach juhu. Unikátna Highway Sea to Sky (od mora k oblohe), jediná cesta skrz pobrežné hory. Návšteva mestečka Whistler (olympiáda 2010), Lytton (najteplejšie miesto Kanady), Fraser kaňon, tiesňava Hells Gate (pekelná brána) s lanovkou. Extra scénické. Ideálny termín na túto dovolenku je koniec septembra a október (touto dobou sú na juhu extrémne silné ťahy 3 – 4 druhov lososov). Najazdíte cca 2000 km.

Malý okruh vnútrozemím a západnom pobreží

Unikátna Sea to Sky a kaňon Fraser z predcházejúceho okruhu. Ďalej trajektom z Vancouveru 40 km na ostrov, cesta k otvorenému Pacifiku. Národný park „Pacific Rim“ Ucluelet – Tofino a pozorovanie veľrýb, mrožov, orlov, medveďov. Pre rybárov možnosť bohatého morského rybolovu. Prekrásna indiánska galéria. Ideálny termín je jún až september, prejazdíte cca 2000km + 2 trajekty.

To naj z vnútrozemia Kanady, Skalisté hory, treking, outdoor

Cestou Highway 93 návšteva mestečka a jazera Osoyoos „oáza v púšti“. Radium Hot Springs, Kootenay, Banff, národné parky Jasper. Icefields parkway. Údajne najscénickejšia cesta sveta. Vysokohorská turistika pomedzi množstvo vodopádov, výšľap na ľadovec Athabasca. Cestou späť kaňony Thompson a Fraser. Odporúčame v júni až septembri, dĺžka cca 3000 km.

Veľká cesta Kanadou

Panoráma Skalistých hôr naživo, národné parky Glacier, Banff, Jasper.

Pokračujete na Dawson creek a Aljaška highway. Cestou Severné Skalisté hory, jazero Whatson Lake a nezabudnuteľný Yukon. Údolím riek pomedzi hory cestou Cassiar Highway (miestami bez asfaltu). Pokračujete po ceste Glacier do Hyderu na Aljaške. Uvidíte rybárčiť medvede, skákať lososy v perejách, v kaňone Morice ich tradičný lov miestnymi indiánmi. Cestou ešte zopár unikátnych fotiek z kaňonov Thompson a Fraser. Ideálne v júni až septembri, pozor najazdíte cca 6000km, preto je na tento okruh minimum 3 týždne.

Pre koho je určená táto ponuka dovolenky v Kanade

Výhradne pre individuálne, uzatvorené skupiny 4 až 5 osôb/auto, milovníkov prírody, kempovania, outdooru, či raftingu. Každá výprava je šitá na mieru podľa Vášho želania, dĺžky trvania, náplne, najazdených km aj služieb. Dovolenkovať budete na jednych z najkrajších miest sveta v zánovnom (r.v.2013) a komfortnom obytnom aute – motorhome, so šiestimi lôžkami, sporákom, chladničkou, WC, sprchou, generátorom, markízou s vonkajším posedením. Road trip, na ktorý určite nezabudnete.

Cesty Kanadou sú vždy all inclusive a zahŕňajú:

  • Transfer z letiska a späť , komplet dopravu v Kanade, ubytovanie v motorhome, vrátane lôžkovín a uterákov
  • Všetku stravu a nealko nápoje podľa požiadaviek spôsobom all inclusive. Varenie je na palube alebo v kempoch.
  • Vodiča a zároveň českého v Kanade žijúceho a miestnych pomerov znalého fundovaného sprievodcu
  • Poplatky za kempy, vstupy do národných parkov a trajekty
  • Zdarma zabezpečenie /nie uhradenie/ všetkých ďalších požadovaných služieb podľa Vášho želania

Ceny sa pohybujú od 1150€ do 3000€ (veľká cesta) a sú závislé od rozsahu vyžadovaných služieb, počtu účastníkov, dĺžke pobytu, najazdených kilometrov, trajektov a pobytov v kempoch a národných parkoch. Nezahŕňajú letenku do Kanady /môžete zakúpiť na našom portáli/, alkohol, kvóty na rybolov a fakultatívne výlety.

Český sprievodca po Kanade Vám zabezpečí

sprevádzanie v českom jazyku s výbornými znalosťami miestnych pomerov a so 14 rokmi turistickej praxe v Kanade. Na požiadanie môžeme poskytnúť množstvo referencií.

Fakultatívne výlety za príplatok:

-morský rybolov 200 – 800 CAD
-lov jesetera 750 CAD (loď a deň)
-lov lososov s loďou na rieke Skeena, Kitimat 750 CAD (loď a deň)
-pozorovanie veľrýb 100 CAD
-rafting 100 – 200 CAD podľa obtiažnosti a miesta
-vyhliadkový let vo Vancouveri 100 CAD
-pol – celodenný výlet loďou okolo Vancouveru 100 – 200 CAD
-výlet na koňoch 80 CAD/hod
-lanovky Jasper, Hells Gate 40 CAD

Objednávka dovolenky

Máte záujem o skvelé dobrodružstvo v kanadskej divočine, rybolov a panenskú prírodu? Pre bližšie informácie, video, prípadne objednávku nás kontaktujte