Kategória: Dobré rady

Divoká Keňa, top safari sveta

Divoká Afrika a safari v buši, veľká migrácia a veľká päťka, sen mnohých cestovateľov. Keňa je jednou z mála krajín sveta, kde všetko môžete vidieť na vlastné oči. Ako si svoj sen splniť? Základnými predpokladmi sú čas, odvaha a samozrejme peniaze. Čas preto, že safari je v reálnej divočine, nie je to ZOO. Čím viac ho máte, tým viac uvidíte. Odvaha je určite nutná pre prekonanie obáv z neznámeho. Zároveň, keďže vláda i podnikatelia sú si vedomí atraktivity a jedinečnosti safari v Keni, nie je lacnou záležitosťou. Ak ste rozhodnutí cestovať, pripravili sme pre Vás zopár našich dobrých rád a skúseností, aby safari v Keni bolo jedným z Vašich top cestovateľských zážitkov.

Dovolenka na termálnom ostrove Ischia

Celoročne zelený ostrov je ideálnym miestom relaxačnej a kúpeľnej dovolenky. Ischia ponúka svetovo unikátne liečivé termálne bohatstvo. Viac ako stovku teplých i studených minerálnych prameňov vyvierajúcich po celom ostrove i priamo v mori. Nádherné termálne parky, rozmanité romantické pláže. Hotely vždy s vlastným bazénom s termálnou alebo minerálnou vodou. Tradícia kúpeľníctva, taliansky temperament, fascinujúca príroda. To je dovolenka na ostrove Ischia.

Dovolenka Keňa, exotika v srdci čiernej Afriky

Dovolenka v Keni
Zelené srdce Afriky, divoké hory, dobrodružné safari na nekonečných savanách. Belostné pláže pri oceáne plnom života. Skromnosť a chudoba miestnych a luxus hotelových rezortov. Krajina plná kontrastov, ktorá buď Vás chytí za srdce alebo si poviete nikdy viac. To je exotická Keňa. Ak však chcete zažiť realitu života v tomto kúte sveta na vlastnej koži, informácií k dovolenke nájdete poskromne. Preto Vám ponúkame naše rady, tipy a odporúčenia ako, kedy, kde a prečo si vybrať dovolenku práve v Keni.

Dovolenka na ostrove Karpathos, romantika drsných hôr a rajských pláží

Dovolenka na Karpathose

Jeden z najjužnejších gréckych ostrovov, Karpathos, Vám ponúka dovolenku s kontrastom divokej horskej prírody a excelentných pláží. Nie je doposiaľ poznačený masovým turizmom, preto tu ani nehľadajte klasické komerčné dovolenkové radovánky, či luxusné rezorty. Avšak práve vďaka tomu si i v súčasnosti zachováva svoju osobitosť. Nie je problém stretnúť cestou, či pri hoteli pasúce sa kozy a ovce, uvidíte nekonečné množstvo včelích úľov, úzke strmé horské cesty zasadené v drsných kopcoch ostrova a tradičné, vždy otvorené kopulovité kostolíky. Dovolenka na Karpathose je určite zážitkom pre romantickú dušu a výbornou voľbou pre pešiu turistiku.

Dovolenka Indonézia, exotika, poznávanie, cesty za prírodou

Dovolenka Indonézia - exotika, príroda a poznávanie

Indonézia leží v juhovýchodnej Ázii a Oceánii na rozlohe 1 904 569 km² na viac ako 17 000 ostrovoch a ostrovčekoch vulkanického pôvodu s počtom obyvateľov približne 230 miliónov. Hlavným mestom je Jakarta nachádzajúca sa na ostrove Jáva. Ak uvažujete o dovolenke v tejto exotickej krajine, bolo by hriechom stráviť ju iba na plážach. Indonézia je krajina plná zvykov, tradícii, rozmanitých kultúr, náboženstiev a priateľských ľudí. Je rozľahlou a veľmi pestrou krajinou, ponúkajúcou úchvatné tropické pláže, vynikajúce možnosti poznávania, potápania, surfovania, dažďové pralesy, fascinujúce scenérie, impozantné sopky, či množstvo osviežujúcich vodopádov.

Dovolenka Menorca – v súlade s prírodou

Dovolenka Menorca, Cala en Porter

Menorca, druhý najmenší obývaný baleársky ostrov je pre strávenie dovolenky úplne odlišný od svojich väčších susedov Malorky a Ibizy. Nenájdete tu žiadne veľké strediská a obrovské hotelové komplexy, ale malé pokľudné letoviská s množstvom divokých panenských pláží v okolí. Zabudnite na stres, užite si prírody, mora a pohody.

Naše dobré rady a tipy pre dovolenku na Tenerife

Dovolenka Tenerife
Ostrov Tenerife, ležiaci vo vlnách Atlantiku, je celoročne prístupný pre akýkoľvek typ dovolenky. Pláže na juhu ostrova určite ocenia milovníci relaxu a slnka. Sever zasa ponúka nádhernú prírodu s celoročne jarným počasím, ideálnym pre aktívnu turistiku. Stred ostrova so sopkou Pico del Teide, šplhajúcou sa takmer k 4000 metrom, by si určite nemal nechať ujsť žiadny návštevník. Preto ak uvažujete nad dovolenkou práve na Tenerife, prinášame Vám zopár našich dobrých rád a tipov, aby dovolenka splnila Vaše očakávania.

Dovolenka Malaga a okolie

Pláže a pobrežie Malagy
Prečo dovolenkovať práve v okolí Malagy? Vďaka pohoriu Sierra Nevada, zabraňujúcemu vnikaniu vlhkého atlantického vzduchu k pobrežiu, je Malaga jedným z najteplejších miest v Európe. Dovolenka práve tu, ako i na celom pobreží Costa del Sol, preto ponúka ročne až 325 bezoblačných dní.

Malaga je hlavným turistickým centrom vyhľadávaného dovolenkového letoviska Costa del Sol. Ponúka skĺbenie histórie, výborného kúpania na množstve pláží, neobmedzené množstvo zábavy a dovolenkových atrakcií. A práve na tie sa zameriame v našich radách a tipoch, keďže väčšina z Vás cestuje na dovolenku najmä za relaxom, oddychom, užiť si zábavy a zabudnúť na všedné starosti.

Dovolenka v Andalúzii

Zopár našich rád a tipov, aby dovolenka v Andalúzii,  jednom z najkrajších kútov Španielska, splnila Vaše očakávania. Aktuálny prehľad ponúk pre dovolenku v Andalúzii či už súkromne alebo s cestovnou kanceláriou.

Andalúzia je doposiaľ slovenskými dovolenkármi pomerne málo navštevovanou destináciou. Tí, najmä z dôvodu veľmi slabej ponuky a propagácie tuzemských cestovných kancelárií, často preferujú dovolenku v tradičnejších prímorských letoviskách. Ak však hľadáte nielen plážovú dovolenku, ale i spoznávanie množstva unikátnych historických pamiatok, rozmanitých zábavných parkov, gurmánskych zážitkov, skvelého vína či golfu, dovolenka v Andalúzii je jedným z Vašich najlepších rozhodnutí. Prečo nevyskúšať niečo nové, neopozerané a skutočne atraktívne?

Dovolenky All Inclusive

Dovolenka All Inclusive

O ponukách na dovolenky all inclusive. Naše rady, postrehy, triky a tipy ako dobre vybrať z ponúk na dovolenky so službami all inclusive.

Služby all inclusive zvyčajne u mnohých z nás predstavujú prežitie dovolenky úplne bez starostí a zbytočných výdavkov. Ako ale zistiť, či je dovolenka all inclusive pre nás naozaj cenovo výhodná? Treba si približne zrátať cenu na osobu a deň pri službách all inclusive. Následne ju porovnať s ponukou zájazdov napríklad s polpenziou do ubytovacej kapacity s obdobným štandardom. Aby bola cena za all inclusive primeraná, vo väčšine krajín kam smerujú slovenskí turisti by nemal byť rozdiel viac ako 20€/osoba/deň. Vždy však samozrejme záleží na cenovej hladine v cieľovej destinácii.