Dovolenka cez rakúske CK

Dovolenka cez rakúske CK

O ponukách na dovolenky z Viedne cez rakúske CK. Naše rady tipy a doporučenia kedy je výhodné cestovať na dovolenku cez rakúske cestovné kancelárie.

Vstupom do EU sa otvoril u nás trh aj pre rakúske CK. Samozrejme toho využili a vytvorili silnú konkurenciu pre slovenské CK. Ich nespornou výhodou je šírka ponuky zájazdov a výber z úrovní kvality poskytovaných služieb. Rakúske CK majú určite veľmi atraktívne ceny na dovolenky, avšak nie je to určite pravidlom. Väčšinou sú to mimosezónne pobyty v akciách last minute.


 

Vyhľadajte zájazd z Viedne od rakúskych CK


 

Kedy dať prednosť a kupovať dovolenku z Viedne cez rakúske CK

  • ak nám dovolenky od slovenských CK nevyhovujú či ponukou alebo cenou
  • ak požadujeme výber zo širšej ponuky destinácií ako je dostupná od našich CK
  • ak nám nevadí nemecky a anglicky hovoriaci sprievodca
  • ak v požadovanom hotely slovenské CK neponúkajú na výber zvolený typ ubytovania
  • dovolenku do exotiky. Ponuky slovenských CK značne zaostávajú za ponukou rakúskych CK


Aktuálne ponuky a akcie na dovolenky z Viedne cez rakúske CK


Naše doporučenia pri cestovaní s rakúskymi CK z Viedne:

  • vždy pred zakúpením zájazdu za lákavú cenu doporučujeme overiť si aj ponuku slovenských CK. Najmä ak cestujete s deťmi. Zďaleka nie vždy je výsledná suma od rakúskej CK nižšia
  • doporučujeme si overiť vízovú povinnosť do cieľovej destinácie. Hoci sme členom EU, vízové podmienky nie sú jednotné pre všetky krajiny a peniaze za narýchlo kúpený zájazd pri neudelení víza Vám nikto nevráti
  • cestovať by tiež určite nemali klienti neovládajúci cudzí jazyk. V prípade komplikácií ušetrené peniaze ľahko prerobíte

Od nášho vstupu do EU sa toho veľa zmenilo aj na trhu cestovného ruchu. Určite v minulosti ponúkali rakúske CK kvalitnejšie a lacnejšie produkty ako slovenské CK. Avšak aj naše CK sa museli vysporiadať s novou konkurenciou. Preto kvalita a šírka poskytovaných služieb išla prudko hore pri zachovaní konkurenčných cien.


Najčastejšie mýty o dovolenke cez rakúske CK:

  • dovolenka je vždy podstatne lacnejšia oproti cenám slovenských CK
    Nie je to pravda. Pravdaže nepredávajú všetky CK za rovnaké ceny, o tom je trh, ale je to približne v pomere 50 ku 50. Skúste si námatkovo vyhľadať dovolenku v tom istom termíne do toho istého hotela cez vyhľadávač dovoleniek rakúskych CK a slovenských CK. Obzvlášť to platí pre rodiny s deťmi, kde tento pomer je aj 80 ku 20 v prospech slovenských CK!
  • služby sú vždy kvalitnejšie
    služby bývajú úmerné cene, ktorú ste zaplatili. Ak niekto pýta viac, väčšinou aj viac ponúka. Ak by tomu tak nebolo, veľmi rýchlo by na trhu skončil. Hotely majú rôzne ceny za rozličné služby, či typy izieb. Čo CK zakontrahuje, premietne do ceny.
  • mám vždy kvalitnejšiu izbu.
    Nie, máte vždy to, čo ste si zaplatili. Skúste sa spýtať klientov ubytovaných v tej najlepšej časti hotela, koľko ich dovolenka stála. A všimnite si tiež svojich susedov na hotely, nie je ním aj Nemec, či Rakúšan? Hotely mávajú niekoľko cenových úrovní ubytovania a zvyčajne bývate tam, kde ste si to zaplatili.

Samozrejme výnimky vždy potvrdzujú pravidlo, niektorí hotelieri špekulujú, či recepční žiadajú na recepcii úplatok. Na to je tam delegát, či nemecký alebo slovenský. A zväčša slovenskí klienti naučili personál týmto praktikám. U rakúskych CK sa to nerieši pozornosťou na recepcii, ale delegátom a jeho dôraznom trvaní na plnení zmluvných podmienok zo strany hotela.

Ako na last minute od rakúskych CK

Pri last minute zájazdoch nielen z Viedne z ponuky rakúskych CK s odchodom do 30 dní zvyčajne platí, že zájazd nie je možné predbežne rezervovať. Vaša objednávka je záväzná až po úhrade plnej sumy za objednané služby ak v okamihu doručenia potvrdenia o úhrade je zájazd ešte voľný. Obavy, čo bude s Vašimi peniazmi ak sa zájazd medzitým už vypredal však mať nemusíte. Bude Vám určite ponúknutá náhradná varianta a ak nebudete súhlasiť nič sa nedeje. Vrátenie je veľmi promptné, maximálne 3 dni a menej.  Tlak prostredníctvom spotrebiteľských centier a prípadná negatívna reklama v týchto prípadoch zabraňujú špekuláciám zo strany cestovnej kancelárie.

Dôvetok:

Slováčisko, vzhľadom na svoj príjem, mimochodom aj ja, sa snaží zaplatiť čo najmenej. Nemôže sa však čudovať, že aj rakúske CK pri minimálnej cene zájazdu niekedy nesplnia jeho očakávania. Jednoducho čo som si zaplatil to mám, žijem v realite, a neočakávam od toho nič viac. Iba vždy dobrý pomer primeranej ceny a dobrého výkonu. Verím, že aj Vy.