Exotická dovolenka na Koh Samui, Thajsko

Dovolenka Koh Samui, Thajsko, plážové vilky

Dovolenka Koh Samui, Thajsko. Naše tipy a doporučenia, aby dovolenka na Koh Samui v Thajsku splnila Vaše očakávania. Aktuálne ponuky na dovolenky na Koh Samui.

Ostrov Koh Samui je jedným z najobľúbenejších miest pre dovolenku v Thajsku. Pri svojej rozlohe 26×20 km nájdete na jednom mieste nádherné, takmer biele pláže, tropickú džungľu, ale i dokonalú infraštruktúru, množstvo atrakcií či pamiatok. Pestrá ponuka služieb uspokojí všetky vaše nároky od relaxu, cez poznávanie prírodných krás, exotickej prírody a zvierat po thajský box. Priamo na plážach sú k dispozícii za veľmi príjemné ceny vodné športy, perfektné thajské masáže, špeciality thajskej kuchyne či ponuka čerstvého ovocia.

 

 

Príjmite pár našich užitočných rád a doporučení pre spríjemnenie Vašej dovolenky na jednom z najkrajších ostrovov Thajska, Koh Samui.

Je viacero spôsobov ako preskúmať Koh Samui, ostrov má veľmi dobrú infraštruktúru. Tradične je to kúpou organizovaných výletov v početných miestnych agentúrach. Môžete sa prepravovať i na vlastnú päsť a poznávať ostrov taxíkmi, busmi alebo tzv. songthaew, upravenými dodávkami pre prepravu osôb. Avšak najlepším spôsobom na podrobné spoznanie Koh Samui je požičanie skútra alebo motorky. Dáva Vám slobodu, flexibilitu a vychutnať si môžete to, čo Vás zaujme a to ako dlho chcete.  Ak máte záujem, nie je problém kedykoľvek odbočiť z hlavnej trasy a spoznať i miesta inak turistom skryté. Ceny za prenájom skútra sú pre našinca skôr symbolické /5-10€ za deň/ a všade sa v krátkom čase pohodlne dostanete. Výhodou je kvalitná okružná cesta okolo ostrova.


Najlepšie ceny na našom portáli pre dovolenku na Koh Samui 
cestovných kancelárií :

Dovolenka Koh Samui od 780€
Dovolenka Thajsko od 650€
Last minute Thajsko
Koh Samui od českých CK

Upozornenie:
Pozor, jazdí sa vľavo a doprava všeobecne v Thajsku je veľmi chaotická. Ak si myslíte, že ste na hlavnej ceste, je to Váš problém, dosť ďalších si to nemyslí. V prípade nehody je zvykom, že vždy je vinný ten, kto má silnejší stroj. Avšak ako cudzinec si týmto určite nebuďte istý. Ak už niečo vyvediete, alkohol nehrá rolu, vždy sa na mieste snažte dohodnúť, obzvlášť s domorodcami. Privolaním polície situáciu zvyčajne iba skomplikujete a zaplatíte viac ako pri dohode. Ale žiadny strach, stačí len dávať pozor, predvídať, ísť pomaly, však ste na dovolenke. Nie je problém ani dať si pri výlete nejaké to pivko, pretože nie je zvykom zisťovať políciou hladinu alkoholu. Majte však na pamäti, že iba pokým sa nič vážne nestane.

Ak nie je Váš hotel priamo pri pláži, lehátka a slnečníky môžete využiť pri niektorom z početných barov zdarma, samozrejme musíte si objednať nejakú konzumáciu.
K tradičným atrakciám, nielen na pláži, patria thajské masáže a pedikúra. Vrele doporučujeme, kto neokúsil, akoby ani nebol v Thajsku. S u nás poskytovanými „thajskými masážami“ je to naozaj neporovnateľné. Navyše za takú cenu, že na Slovensku by Vám to vystačilo akurát tak na otvorenie a zatvorenie dverí v salóne.
Okrem tradičných suvenírov od mora Vám doporučujeme z dovolenky na Koh Samui i jeden netradičný, a to kvalitný oblek. Nájdete tu spústu krajčírskych dielní. Do 24 hodín Vám šikovný krajčíri ušijú značkový oblek na mieru presne podľa Vášho výberu.
V celom Thajsku funguje sieť obchodov 7/11, kde dostanete 24 hodín denne kúpiť pestrú ponuku potravín i s možnosťou ich základnej prípravy. Jednoducho taká naša malá Billa s čerstvým tovarom a s mikrovlnkami.

Radi by ste využili servis v českom jazyku s ponukou atraktívnych výletov? Objednajte si ubytovanie v skvelej rezidencii a tieto služby sú Vám k dispozícii. Ak Vám postačuje slovensky alebo česky hovoriaci personál, rezervujte ubytovanie na Koh Samui za výbornú cenu v rezorte Heaven Beach priamo pri skvelej pláži alebo luxusnej vile Laemsor bez problémov s dorozumievaním.

Ponuky na dovolenku na ostrove Koh Samui v Thajsku z ponuky rakúskych CK s odletom z Viedne:


Kam sa teda na dovolenke na Koh Samui vybrať? Najznámejšími strediskami ostrova sú:

Chaveng Beach
Najdlhšia a asi najkrajšia pláž ostrova s celkovou dĺžkou 7 km. Nájdete ju na východnom pobreží Koh Samui. Súbežne s plážou sa tiahne mestečko Ban Chaweng s ulicou plnou barov, reštaurácií, obchodov so suvenírmi, supermarketov, krajčírskych dielní či cestovných agentúr.

Lamai Beach
Druhá najväčšia a najznámejšia pláž ostrova leží pri mestečku Ban Lamai. Na dĺžke 4 km poskytuje všetky druhy vodných športov a atrakcií. Na jej južnom konci je jedna najväčších atrakcií ostrova, prírodné žulové útvary Hin Ta Hin Yai, po slovensky babka s dedkom. Dokonale pripomínajú to, čo všetci nosíme medzi nohami. Stredisko Lamai je vhodné aj pre nočný život, v miestnych reštauráciách a puboch zábava neutícha do skorého rána.

Bophut Beach
Kľudné mestečko na severe ostrova s krásnou 2 km dlhou pieskovou plážou. Z pláže je nádherný výhľad na ostrov Ko Pha Ngan. Vo východnej časti sa nachádza Fischerman Village so štýlovými kaviarničkami a reštauráciami. Práve z tohoto strediska denne vyrážajú lode na výlety do morského národného parku Ang Thong a na ostrovy Ko Pha Ngan a Ko Thao.

Hat Thong Son a Ao Choeng Mon
Ak vyhľadávate kľud a romantiku, doporučujeme zastaviť sa na severnej časti ostrova v okolí . Pri podrobnejšom skúmaní pobrežia objavíte viacero skrytých zátok so zaujímavými skalnými útvarmi. Zaujímavé je i okolie Maenam Beach, doteraz najmenej ovplyvnené turizmom.

Vyberte si online Váš hotel na Koh Samui a spýtajte sa nás na cenu, je možné že bude ešte lepšia….

Doporučujeme navštíviť krokodíliu a sloniu show, spojenú s jazdou na slonoch. Vstupenky, ak máte radi svoju peňaženku, kupujte zásadne na mieste. Žiadna agentúra Vám ich nepredá za takú cenu, ako práve pri vstupe. Po zhliadnutí jednej show sa spýtajte na skratku k ďalšej show miestnych detských nadháňačov. Radi Vás za pár bahtov odprevadia, prípadne ukážu cestu. Za zhliadnutie určite stojí i hadia show, kde sa môžete cestou zastaviť.

Ďalšou peknou scenériou je vodopád Namuang, kde sa budete môcť aj vykúpať. Nič ohromujúce, ale studená voda Vás osvieži a šantiaci malí thajci určite zabavia.

V rybárskom mestečku Nathon môžete navštíviť najslávnejší miestny chrám s unikátnou sochou Big Budhu.

Pri jednom z najvyšších bodov Koh Samui sa nachádza unikátna ZOO, kde zvieratá žijú v takmer svojom prirodzenom prostredí. Je skutočne vidieť, že tu nejde iba o biznis, o zvieratá je dokonale postarané, doporučujeme. Nezabudnite si pribaliť plavky, k dispozícii je i bazén s úžasným výhľadom na pobrežie Koh Samui.

Určite by ste aj mali odbočiť z hlavnej trasy a spoznať i dedinky vo vnútrozemí a typický thajský život, či vnútrozemie s pralesom.

Dovolenku na Koh Samui v Thajsku Vám doporučujeme si naplánovať mimo mesiacov október, november a druhej polovice apríla. Thajsko je tropická krajina a tomto termíne je naväčšie obdobie daždov. Hlavná turistická sezóna je od decembra do konca marca.


Dovolenka na Koh Samui by určite nebola kompletná bez návštevy niektorého z okolitých ostrovov:

Ostrov Ko Tao
je jednou z najvyhľadávanejších potápačských lokalít v krajine. Pri zakúpení výletu určite navštívite aj jeden z najkrajších ostrovov v Thajsku, Ko Nang Yuan. Nenechajte si ujsť šnorchlovanie v krištáľovo čistej vode na panenských korálových atoloch v tesnej blízkosti ostrova. Odporúčame i výstup na vyhliadku na vrchole hory uprostred ostrovčeka.

Národný park Angthong
Táto fotka hovorí asi za všetko. Treba vidieť a nie o tom písať. Krátkym trekom z vrcholu jedného z ostrovov určite uvidíte tento obrázok. Môžete si tiež požičať morské kajaky a plávať okolo ostrovčekov.

Ko Pha Ngan
Pre milovníkov zábavy sa koná na tomto ostrove nekonečná párty, ktorá vrcholí pri splne mesiaca pri Full Moon Party.


Lacné letenky a ubytovanie na Koh Samui pre Vašu súkromnú cestu do Thajska :
 

Ak chcete lepšiu cenu, letenky doporučujeme vyhľadávať zvlášť do Bangkoku a zvlášť z Bangkoku na Koh Samui.
V Bangkoku zasa určite dostatočnú časovú rezervu na prestup. Prvé a posledné lety na a z Koh Samui bývajú vždy najlacnejšie.


Prečítajte si aj ďalšie články o dovolenke v Thajsku:

Exotická dovolenka Thajsko
Dovolenka Krabi, naše rady, tipy a ponuky

Pridaj komentár