Poznávacie zájazdy

Poznávacia dovolenka

O ponukách na poznávacie zájazdy od slovenských cestovných kancelárií. Naše rady, tipy, postrehy a doporučenia ako si dobre vybrať z ponuky na poznávacie zájazdy.

Ak nie ste typ plážového dovolenkára a Vašim cieľom je poznávanie krajiny kam cestujete, určite oceníte zopár našich rád ako si dobre vybrať poznávací zájazd. Pred rozhodnutím zakúpiť si poznávací zájazd v prvom rade treba zvážiť, či je pre Vás vhodné zakúpiť ho prostredníctvom cestovnej kancelárie alebo radšej spoznávať danú krajinu samostatne. Nie každému splní organizovaná cesta to čo očakáva, takisto nie každému vyhovuje cestovať na vlastnú päsť.


 

 
Aktuálne tipy a akcie na poznávacie zájazdy na našom portáli

Poznávacie zájazdy Kuba 
Poznávacie zájazdy Izrael a Jordánsko
Poznávacie zájazdy Safari Afrika
Poznávacie zájazdy Thajsko
Poznávacie zájazdy Peru
Poznávacie zájazdy Indonézia
Poznávacie zájazdy Mexiko
Poznávacie zájazdy Brazília
Poznávacie zájazdy Čina
Poznávacie zájazdy USA
Poznávacie zájazdy Island
Poznávacie zájazdy Vietnam


Kompletný prehľad ponúk poznávacích zájazdov

Poznávacie zájazdy organizované cestovnými kanceláriami doporučujeme všetkým, ktorí požadujú:

  • vopred zorganizovaný a zabezpečený program. Presne viete čo a za koľko si kupujete, čo spoznáte v danej krajine a koľko máte na to času. Nemusíte nič organizovať a s radosťou to prenecháte odborníkom.
  • profesionálneho sprievodcu, ktorý Vám poskytne odborný výklad o všetkom, čo v danej krajine spoznáte. Zveríte sa do rúk skúseným špecialistom na danú krajinu a dozviete sa všetko čo Vás zaujíma bez zháňania informácií na mieste
  • skupinu podobne zameraných cestovateľov a vymieňanie vzájomných poznatkov nie len o navštívenej krajine


Nevýhody ponúk na poznávacie zájazdy organizované cestovnými kanceláriami, s ktorými musíte rátať:

  • celá skupina sa musí v podstate poskladať na kompletné cestovné náklady sprievodu a jeho mzdu. Samozrejme je to úplne prirodzené, nik nepracuje zadarmo, ani Vy. Za komfort a využitie služieb slovenského sprievodcu táto platba určite stojí.
  • vyššie ceny leteniek. Je to naozaj paradox, ale je to skutočne tak, že letecké spoločnosti majú vyššie ceny na letenky pre skupinové objednávky cestovných kancelárií ako pre súkromné cesty jednotlivcov. CK pri objednávke leteniek nemôže ani využiť akciové tarify dopravcu, keďže vždy pri objednávke treba zadať meno cestujúceho, ktoré CK vopred nevie. Preto CK vždy objednáva iba počet miest v lietadle pri cene akú dopravca stanoví.
  • nie vždy je program úplne podľa Vašich predstáv a nie vždy máte dostatok času na vychutnanie toho, čo Vás prioritne zaujíma. Organizované poznávacie zájazdy sú vždy tématicky zamerané pre širší okruh klientov. Ak Vás zaujmú aspoň dve tretiny programu, je to v poriadku, veď treba si aj oddýchnuť a nie absolvovať každý vstup a každú prehliadku. Ak menej, radšej si vyberte iný zájazd alebo zvážte súkromnú cestu.


Ak máte záujem o predĺžené víkendy spojené s krátkym náučným spoznávaním európskych veľkomiest, aktuálne tipy a horúce ponuky nájdete v našom

V prípade Vášho požiadavku na poznávací zájazd do Venezuely  
Thajska  alebo Indonézie na kľúč nám napíšte 

Ak chcete cestovať za nižšiu cenu, preferujete súkromné cesty, neobľubujete organizované zájazdy, ovládate jazyky, chcete poznávať presne iba to čo Vás zaujíma a máte trošku organizačných schopností, doporučujeme Vám cestovať bez CK. Vašou výhodou bude nezávislosť od organizovaného programu, vychutnáte si atraktívne miesta, ktoré Vás zaujímajú a to bez stresu ako dlho chcete. Váš itinerár prispôsobíte len sebe a svojim požiadavkám.

Radi Vám v prípade Vašej súkromnej cesty poskytneme nasledovné služby: