Exotické dovolenky

O ponukách zájazdov na exotické dovolenky. Naše rady, tipy, postrehy  a doporučenia ako dobre kupovať exotické dovolenky.

Každý z nás túži po pravej exotickej dovolenke, každý však máme o nej iné predstavy. Niekto si ju môže dovoliť kedykoľvek, niekto možno raz za život. Preto príjmite pár našich rád a doporučení, aby exotická dovolenka splnila to čo očakávate, kde v ktorom období si ju vybrať, kedy ju kupovať a s kým cestovať.

Vyhľadajte exotickú dovolenku od rakúskych CK

 

 

Výber dovoleniek do exotiky je určite najširší v období zliav first minute. Pri špecifickej požiadavke na určitý hotel, termín alebo destináciu či služby, získate navyše aj zaujímavú zľavu. Ak je pre Vás najdôležitejšia cena a nie ste náročný na výber ubytovania a beriete to čo je, vyčkajte na akcie last minute. Zľavy bývajú viac než zaujímavé, ale nesmiete mať príliš veľké požiadavky a očakávania.

Prehľad top ponúk na exotické dovolenky na našom portáli

V prvom rade sa treba rozhodnúť, či uprednostniť výber  zájazdu z ponuky slovenských alebo rakúských cestovných kancelárií.


Niečo o ponukách na exotické dovolenky od slovenských cestovných kancelárií:

  • viete že zo Slovenska nie je priamy let do žiadnej exotickej destinácie? Všetky lety sú uskutočňované z Prahy menšími lietadlami určenými na krátke a stredné trasy. Preto na diaľkových letoch treba vždy rátať s jedným až dvoma medzipristátiami a z desať hodinového letu je štrnásť, pätnásť hodinový.
  • výnimočne sú zriedkavo k dispozícii aj lety z Viedne. Pravidelne možno zakúpiť dovolenku do exotických krajín s odletom z Viedne iba od CK Satur, Fischer a Bubo.
  • ponuka nie je široká, ale väčšinou v každej destinácii je na výber vždy z niekoľkých typov ubytovania od najlacnejších po luxusné.
  • cenovo sú dovolenky v niektorých krajinách oproti ponuke rakúskych CK drahšie, v iných lacnejšie. Vždy doporučujeme porovnať si ceny. Dovolenku na Zanzibare, či safari určite kúpite lacnejšie so slovenskými CK, dovolenku v Keni určite lacnejšie s rakúskymi CK.

Exotickú dovolenku so slovenskými CK doporučujeme všetkým, ktorí požadujú slovenského sprievodcu, nevadí im menší výber ubytovacích kapacít, dlhší čas letu a prípadný odlet z Prahy.


Naše tipy a aktuálne akcie na exotické dovolenky od slovenských CK: 

Exotické dovolenky Kuba
Exotické dovolenky Kapverdy
Exotické dovolenky Thajsko
Exotické dovolenky Keňa
Exotické dovolenky Maurícius
Exotické dovolenky Srí Lanka
Exotické dovolenky Seychely
Exotické dovolenky Maledivy
Exotické dovolenky Dubaj
Exotické dovolenky Zanzibar
Exotické dovolenky Dominikánska rep.


Kedy cestovať na exoticú dovolenku s rakúskou CK:

  • ak požadujeme priamy let a ponuka slovenských CK z Viedne nám nevyhovuje či už ponukou alebo cenou
  • ak požadujeme výber zo širšej ponuky ako je dostupná od našich CK
  • ak nám nevadí nemecky alebo anglicky hovoriaci sprievoca

Rakúske CK majú určite veľmi atraktívne ceny na exotické dovolenky, avšak väčšinou na mimosezónne pobyty. Preto vždy pred zakúpením last minute zájazdu za lákavú cenu doporučujeme overiť si, či práve vo vybranej destinácii nie je čas monzúnov, či hurikánov. Taktiež doporučujeme si overiť vízovú povinnosť do danej krajiny. Hoci sme členom EU, vízové podmienky nie sú jednotné pre všetky krajiny a peniaze za narýchlo kúpený zájazd Vám nikto nevráti.

Pri last minute ponukách rakúskych CK, a to nie len na exotické dovolenky platí, že zájazd nie je možné 30 a menej dní pred odchodom predbežne rezervovať. Vaša objednávka je záväzná až po úhrade plnej sumy za objednané služby ak v okamihu doručenia potvrdenia o úhrade je zájazd ešte voľný. Obavy, čo bude s Vašimi peniazmi ak sa zájazd medzitým už vypredal však mať nemusíte. Vrátenie je veľmi promptné, maximálne 3 dni a menej. Verejný tlak prostredníctvom spotrebiteľských centier a prípadná negatívna reklama v týchto prípadoch zabraňujú špekuláciám zo strany CK.

U nás máte širokú možnosť výberu na exotické dovolenky, sme autorizovaným predajcom zájazdov 35 najväčších slovenských cestovných kancelárií, 41 českých CK a 37 rakúskych CK.