Thajsko, kvalitná a lacná dovolenka v exotike

Dovolenka Thajsko, záliv Ao Maya, Phi Phi
Naše rady a doporučenia, aby Thajsko a dovolenka v tejto úžasnej krajine splnila Vaše očakávania. Aktuálne ponuky na dovolenky v Thajsku, tipy na kvalitné a lacné ubytovanie pri mori , výlety po Bangkoku a okolí.
Thajsko je veľmi rozmanitá krajina a svojou komplexnou ponukou je vhodná na všetky typy dovoleniek. Prídu si tu na svoje vyznávači krásnych pláží, dobrodružné povahy vyhľadávajúce adrenalín, športovci, milovníci prírody, poznávacích zájazdov, či potápania. Veľkou výhodou dovolenky v Thajsku je i veľmi nízka cenová hladina.  Takmer všetky služby a tovary sú výrazne lacnejšie ako u nás. Len v máloktorej krajine sveta zažijete taký cenový raj ako v Thajsku.

 

 
Doporučujeme Vám dovolenku v Thajsku si naplánovať mimo mesiacov apríl, máj a september, október. Thajsko je tropická krajina a tomto termíne je najväčšie obdobie dažďov. Hlavná turistická sezóna je od decembra do konca marca.

Dovolenka Thajsko, aktuálne top ponuky na našom portáli

Dovolenka Thajsko od slovenských CK
Last minute Thajsko
Poznávacie zájazdy Thajsko
Thajsko od českých CK


Pre Vaše spokojné prežitie dovolenky v Thajsku a malé zorientovanie sa vo zvykoch tejto krajiny príjmite zopár našich dobrých rád:

O miestnych obyvateľoch:
Nikdy nebudete počuť od Thajca, že niečo nevie, nepozná. Preto, ak sa pýtate trebárs na cestu, vždy si všimnite, či odpovedá priamo alebo dlhšie rozmýšľa. Vtedy berte jeho radu s veľkou rezervou a overte si ju aj u niekoho ďalšieho. Thajci sa stále usmievajú. To ale nie je vždy totožné s ich úmyslami. Budú sa usmievať, konverzovať a myslieť si  trebárs aký ste hlupák alebo ako dobre prevetrať peňaženku  tomu hlúpemu bielemu farangovi.
Ako sa Thajci zdajú rovnakí nám, my sa zdáme rovnakí im. Ak Vám to niekedy bude vyhovovať a budete tvrdiť, že si Vás pomýlil, máte dosť veľkú šancu ho o tom presvedčiť.
Thajci spravidla doma nevaria a neperú. Na čo aj, veď sa im to ani neoplatí, všade je spústa dobrého jedla za ozaj nízke ceny. A taktiež je na každom rohu práčovňa, kde Vám za pár bahtov dokonale vyperú a vyžehlia. Veď kto by varil a pral v tej horúčave…

Thajky
Ak ste prežili úžasný románik s prítulnou domorodkyňou, ktorá pri rozlúčke na letisku roní krokodílie slzy a presvedčuje Vás o svojej hlbokej láske, vedzte že lietadlom, ktorým odlietate prelietavajú jej ďalšie nádejné potencionálne hlboké lásky. Tak to tam proste chodí, jesť musí ona aj jej rozvetvená rodina.

O bezpečnosti v Thajsku
Thajci nekradnú. To ale neznamená, že v Thajsku sa nekradne. Ak Vám niekto niečo ukradne, bude to spravidla cudzinec.  Thajec Vás ale vie dobre napáliť pri obchode, preto pozor na veľmi výhodné a lacné ponuky a falošný pocit bezpečia. Thajsko má veľmi dobrú infraštruktúru. Jazdí sa vľavo. Problémy môžu nastať v okolí Bangkoku z dôvodu častých dopravných zácp.
Za nehodu je spravidla vždy zodpovedný cudzinec, aj keď ju nezavinil. Doporučujeme vždy sa s miestnym dohodnúť, čo Vás a vyrovnať sa s ním na mieste a nevolať políciu. V prípade jej privolania prídete nielen o čas ale aj o viac peňazí, ako keby ste sa s ním na mieste dohodli.
Chodec má vždy prednosť a vodič je vždy zodpovedný za jeho ohrozenie. Aj keď ste na diaľnici a idete 130 a chodec tam nemá čo robiť. Doporučenie o dohode platí aj v tomto prípade. Žiadne trestné stíhanie Vám nikdy nehrozí, ak sa pri akejkoľvek nehode dohodnete s protistranou. V prípade, že to odmietnete, môže sa Vám dovolenka v Thajsku i o niečo predĺžiť…

Výlety po Thajsku
Thajsko je posiate spústou agentúr ponúkajúcich najrozmanitejšie výlety do všetkých kútov Thajska. Výber, cena a kvalita je na Vás. Nemusíte mať však obavy, i keď kúpite výlet na druhú stranu Thajska, že by sa Vám nedostalo to čo ste si zaplatili. Všetko je vždy dokonale perfektne zorganizované a zvládnuté. Ich logistika pri turistoch sa podobá poštovej službe. Vždy si Vás označia nálepkou, alebo iným spôsobom a doslova docestujete ako balík. Na každom prestupnom mieste Vás očakáva zástupca agentúry, vyzdvihne a nasmeruje Vás do toho správneho taxíka, busu, lode, lietadla.
Nielen v Thajsku, ale po celej Ázii operuje niekoľko nízkonákladových leteckých spoločností. Lety s nimi sú lacné a kvalita služieb na veľmi dobrej úrovni. Preto na dlhšie trasy zvážte lietadlo namiesto dlhého presunu autobusom.
Do chrámov vstupujte bosí, so zakrytými ramenami a s nohavicami niže kolien. Vo väčšine chrámov Vám za mierny poplatok či milodar aj zapožičajú vhodný odev.

Bangkok
Veľkomesto pri rieke Chao Praya Vám poskytne nielen nádherné budhistické pamiatky, spoznanie inej kultúry, ale aj bohatý nočný život, či najlacnejšie ceny v Thajsku. Na minimálne spoznanie Bangkoku doporučujeme vyhradiť si aspoň dva dni z Vašej dovolenky v Thajsku, hoci Bangkok má toho čo ponúknuť i na mesačný pobyt.

Čo by ste určite mali vidieť a zažiť na dovolenke v Bangkoku:

  • navždy do pamäti sa Vám určite vryje zlatom vyzdobený Kráľovský palác i vedľa stojaci chrám Smaragdového Budhu – Wat Phra Kaeo. Radšej raz vidieť ako 100x počuť či o tom čítať. Rozprávková krása, nádhera, neuveriteľné
  • v Čínskom meste v chráme Wat Traimit uvidíte najväčšieho zlatého Buddhu na svete. Jeho hmotnosť je 5,5 tony a je naozaj z pravého zlata
  • v chráme Wat Pho uvidíte gigantického ležiaceho Buddhu dlhého 46 metrov a vysokého 15 metrov.
  • plavbu po rieke Chao Phraya a vodných kanáloch vo štvrti Thonburi. Uvidíte tradičný starobylý spôsob bývania na vode i chrám Wat Arun. Plavbu môžete absolvovať od luxusných výletných lodí po malé rýchločlny. Práve tie sa dostanú i na horšie prístupné miesta a vzhľadom na ich výkon i viac uvidíte
  • približne 80 km od Bangkoku môžete v Damnoen Saudak navštíviť unikátne plávajúce trhy a zakúpiť si originálny suvenír priamo z lode.
  • bývalé hlavné mesto Thajska, Ayutthaya, s desiatkymi udržiavaných unikátnych chrámov chránených UNESCO

Na dovolenke v hlavnom meste Thajska, Bangkoku, si môžete vybrať z  tisícov hotelov rozličnej kvality, je však ťažké sa zorientovať, čo si z tejto ponuky vybrať. Pri minimálne 3* hotely by ste však mali byť spokojný.
Tu je jeden náš tip: Doporučujeme unikátne ubytovanie v najvyššom hotely v Bangkoku – Bayioke Sky. Je rozdelený do troch zón. Štandardná 22-45. poschodie, nebeská 46-63. poschodie a 64-74. poschodie, vesmírna zóna. V nej máte k dispozícii voľný vstup na vyhliadku na najvyššom poschodí, na izbe presklenú stenu s výhľadom na celý Bangkok. Taktiež zdarma je k dispozícii úžasný presklený výťah, ktorý Vás zvezie z vyhliadky do rušných ulíc Bangkoku. Na najvyšších poschodiach sa nachádza vynikajúca otočná reštaurácia kde aj raňajkujete.

Prečítajte si aj pokračovanie o dovolenke v Thajsku na ostrove Koh Samui a na pobreží Krabi.

Pre Vašu súkromnú cestu si objednajte letenky z Viedne, prenajmite auto priamo na letisku a zabezpečte ubytovanie:

  • Thajsko letenky
  • Požičovňa áut Thajsko

Pridaj komentár